Hardwarové nároky PC verze Battlefield 1 jsou dle očekávání nemalé
zdroj: tisková zpráva

Hardwarové nároky PC verze Battlefield 1 jsou dle očekávání nemalé

20. 9. 2016 11:59 | Téma | autor: Honza Konfršt |

S blížícím se datem vydání lze očekávat, že novinek okolo akčního Battlefield 1 bude přibývat. Dnes DICE zveřejnili hardwarové nároky, ale také postřehy, které si odnesli z otevřeného betatestu, který si zahrálo rekordních 13,2 milionů hráčů. Vedoucí technologického vývoje DICE, Per-Olof Romell, sice o Frosbite v Battlefieldu 1 hovoří jako o dosud nejlépe optimalizované verzi tohoto enginu, nyní zveřejněné hardwarové nároky PC verze hry však hovoří jasně – za krásu se zkrátka platí.

Už minimální požadovaná sestava dokáže potrápit řadu letitých strojů a ta doporučená pak jistě protočí panenky i hráčům se silnějšími stroji. Na druhou stranu je tento vývoj nevyhnutelný a už několik měsíců je vidět nárůst požadavků u AAA her. 

Minimální hardwarová výbava:

Operační systém: Windows 7, 8.1, 10, 64-bit
Procesor: AMD FX-6350, Core i5 6600K
RAM: 8 GB
Grafická karta: AMD Radeon HD 7850, Nvidia GeForce GTX 660
VRAM: 2 GB
Místo na disku: 50 GB
Připojení k internetu

Doporučená hardwarové výbava:

Operační systém: Windows 10 64-bit
Procesor: Intel Core i7 4790 nebo ekvivalentní
RAM: 16 GB
Grafická karta: AMD Radeon RX 480 4 GB, Nvidia GeForce GTX 1060 3 GB
Místo na disku: 50 GB
Připojení k internetu

Další důležitou zprávou je příspěvek na stránkách hry, který hovoří o plánovaných změnách, které se dotknou plné verze hry, jež vychází 21. října. V příspěvku trefně pojmenovaném „Co jsme si odnesli z bety Battlefieldu 1“ hovoří hlavní designér jmenuje konkrétní úpravy.

zdroj: Archiv

Tou první je změna počítání vítězných bodů v režimu Conquest, kde se do bodového hodnocení budou nově započítávat jak zabrané pozice na mapě, tak i zabití nepřátelé. Článek avizuje i úpravy módu Rush, který absentoval v Battlefield Hardline. Ten by samozřejmě měl být patřičně zmodernizovaný a měl by mít tu dosud nejlepší podobu v rámci své historie.

A nakonec samozřejmě došla řeč i na vybalancování hry – v rámci tohoto přislibují tvůrci zejména ubrat životy koním i sílu lehkému tanku. Co se obrněnců týče, tak zde se dočkáme ještě širších možností likvidace těchto vozidel v raných fázích hry.

Podpora hry je zřejmě pro DICE i EA prioritou a tito nejenom děkují za podporu projevenou formou vyzkoušením si betaverze, ale zároveň vyzývají k další zpětné vazbě. Multiplayer série je zkrátka živým organismem a dá se čekat, že DICE jej budou podporovat několik dalších let.

Nejnovější články