Herní novinářka chystá reportáže z cest po světě
zdroj: tisková zpráva

Herní novinářka chystá reportáže z cest po světě

8. 2. 2014 14:02 | Téma | autor: Lukáš Grygar |

Hry jsou pořád ještě mladé médium a herní novinařina? Oproti té klasické je sotva v pubertě. I proto je dobré si hýčkat takové herní novináře, kteří se odváží tam, kam se ještě žádný jejich kolega nevydal. Například Caru Ellison, jejíž legendární reportáž z novinářského testu třetího Crysis patří do zlatého fondu žurnalistiky obecně. Co provedla tentokrát? Přes portál Patreon sbírá mecenáše za účelem financování svých výletů za zajímavými herními osobnostmi z celého světa.

A když píšeme výletů, myslíme tím plnohodnotnou „přidruženou“ žurnalistiku – tedy takovou, kdy novinář s dotyčnými stráví hned několik dní, aby o jejich práci a také životech podal co nejvěrohodnější a nejkomplexnější zprávu. Příklad? Startovní kus už má Cara za sebou: v Londýně strávila týden s DIY vývojáři Georgem Buckenhamem a Alice O’Connorovou, kteří stojí za čím dál oblíbenější akcí The Wild Rumpus.

Díky Cařině pohotovému a upřímnému slohu je to parádní čtení pro všechny, kdo se zajímají o podhoubí, ze kterého současné hry kvasí. A také důvod se těšit (případně podpořit) autorčiny další cesty. V plánu má například návštěvy u Harveyho Smithe, Brendy Romero nebo Richarda Lemarchanda (ex-Naughty Dog).

Nejnovější články