Herní profíci želí odchodu Muzyky se Zeschukem
zdroj: tisková zpráva

Herní profíci želí odchodu Muzyky se Zeschukem

20. 9. 2012 15:19 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Zatímco kvůli nepřiměřenosti reakcí veřejnosti na odchod zakladatelů BioWare, Grega Zeschuka a Raye Muzyky (viz náš článek) musela být uzavřena komentářová sekce na BioWare Blogu (jistě to bylo kvůli silné emocionalitě a žalu daných příspěvků, že...), profíci z herní branže se vyjadřují kultivovaně a s hlubokým respektem.

Víme to díky GamesIndustry International, kteří velká jména herního byznysu oslovili a zeptali se jich na názor ohledně odchodu takovýchto tvůrců.


„Byl jsem překvapen, když jsem slyšel, že odchází z herního průmyslu spolu“, říká Brian Fargo. „Tuším, že spousta fanoušků bude zklamána, ale jsem si jist, že odkaz BioWare zůstane zachován. A oba zněli poměrně nadšení ohledně svých dalších plánů, takže je vše v pořádku“. Chris Taylor to vidí ještě výrazněji: „Pokud oba myslí ten odchod z herního byznysu vážně (a já doufám, že ne), pak je budeme opravdu postrádat... a herní byznys bez nich nebude stejný“.

Co se týče budoucnosti BioWare, většina z těch, kteří se vyjádřili, se shoduje na tom, že bude nadále pokračovat ve stejné práci. Potvrzují to i slova Mika Cappse z Epic Games. „Firemní kultura v BioWare byla inspirací pro Epic i mnoho dalších vývojářů. Jsem si jist, že BioWare bude nadále patřit ke špičkám průmyslu a po mnoho dalších let bude pracovat s tím, co zde Ray s Gregem vybudovali“.

„Ray a Greg bezesporu vybudovali RPG impérium. A zatímco pro všechny z nás, kteří jsme milovali jejich hry, je jejich odchod smutný, vím, že jejich vliv se bude i nadále projevovat napříč celým průmyslem i v následujících letech. Navíc, konečně vyhraje pokerové turnaje v DICE někdo jiný“, říká Ted Price z Insomniacu.

Každopádně, když si přečtete celou stránku podobných vyjádření, uvědomíte si, že odešli tvůrci talentovaní, nadšení a hlavně oblíbení a to jak u hráčů, tak u kolegů. Což by možná stálo za to ocenit nějakým tím kladným slůvkem, byť je dnešním trendem spíše plivat a urážet (samozřejmě z teplého bezpečí vlastní židle za monitorem). Protože prvotřídní práce za nimi zůstalo množství větší, než velké.

Nejnovější články