Herní svět vzdává hold zesnulému Leonardu Nimoyovi alias Spockovi
zdroj: tisková zpráva

Herní svět vzdává hold zesnulému Leonardu Nimoyovi alias Spockovi

2. 3. 2015 15:13 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Většina z vás asi zaznamenala, že v pátek zemřel ve věku 83 let herec Leonard Nimoy, který byl známý především jako představitel Spocka ze Star Treku. Hádám, že jste se o jeho smrti dozvěděli ať už jste fandové Star Treku či ne, což jen dokazuje, jak byl Nimoy známý a populární i mimo seriál a filmy. To, jak moc znamenal pro publikum napříč žánry nyní dokazují i vzpomínkové akce, které se konají či teprve chystají napříč herním průmyslem a jednotlivými tituly a virtuálními světy.

Za srdce vás rozhodně musela chytit událost, která se odehrála ve Star Trek Online. Víc než tisíc hráčů přicestovalo na Vulkán, aby se zde zúčastnili tiché tryzny za zesnulého herce. Jelikož v jedné instanci nemůže být tolik hráčů, vzniklo víc než dvacet instancí, kde se tryzna konala. Na Nimoyovu smrt zareagovali i vývojáři z Cryptic Studios, kteří oznámili, že 5. března, po pravidelné údržbě, bude ve hře na Vulkánu nově stát památník Spocka i Leonarda Nimoye.

Tryzna ve Star Trek Online zdroj: tisková zpráva

Další memoriál brzy najdete v Elite: Dangerous. Frontier Developements ústy producenta Michaela Brookse oznámili, že stanice vedle planety Vulcan ponese jméno Nimoy Memorial, což se na fórech setkalo s patřičně pozitivní odezvou. Hráči původně chtěli pojmenovat Leonard Nimoy stanici u New Yembo, protože možnost vymyslet si jakékoliv jméno pro stanici dostali jako odměnu v rámci plnění komunitních úkolů. Autoři ale chtěli, aby Nimoyův memoriál byl právě u Vulcanu.

Pozadu nezůstane ani další vesmírný titul, Star Citizen. Hráči zde chtěli sepisovat petici za podobnou akci, ale tu zarazil Ben Lesnick z vývojářského týmu. „Petice není nutná. Myslím, že mohu klidně říct, že pan Nimoy byl inspirací pro nás všechny, ať už kvůli roli Spocka a nebo pro svou laskavou lidskost. Najdeme vhodnou cestu, jak jej uctít.“ Formu tedy ještě neznáme, ale dá se čekat pojmenování planety, systému apod.

Je docela možné, že i další online hry, kde se ostatně podobné akce logicky konají nejsnáze, budou následovat. Ale Nimoyův význam pro členy herní komunity nemusí odrážet jen tyto akce. Stačí, když se podíváte třeba na tento souhrn vývojářů, vydavatelů, jednotlivců i celých studií, kteří na Nimoye vzpomenuli na Twitteru a přihodili třeba i fotku ze setkání s ním.

Hodí se připomenout, že Nimoy nebyl spojen jen se seriály a filmy a Star Trekem vůbec. Kromě toho, že namluvil texty třeba pro Star Trek Online, kde byste jej logicky čekali, jste jeho hlas mohli slyšet i ve hrách jako Seaman, Kingdom Hearts Birth By Sleep či Civilization IV.

Nejnovější články