Herní veteráni založili nové studio Tangentlemen
zdroj: tisková zpráva

Herní veteráni založili nové studio Tangentlemen

19. 3. 2014 11:51 | Téma | autor: Adam Homola |

Společný projekt několika herních veteránů se v našem písečku neděje tak často, ale občas něco přeci jen vystrčí růžky. Minulý týden to byl Firewatch, tento týden cosi co má kódové označení Daedalus od nového studia Tangentlemen. A zatímco na Firewatch pracují odborníci přes adventury, Daedalus budou mít na svědomí veteráni přes válečné first person akce. Jejich indie novota bude mít ale do akčního pekla hodně daleko.

Ani se zkušeným bardům nedivím, že mají za ty roky válečných FPS plné zuby. Zatím jsou pánové teprve ve fázi koncipování, ale prozradili, že Deadalus bude surrealistický existenciální horor, který na divokou střelbu nebo akci rozhodně spoléhat nebude. Příslib Tangentlemana je hlavně o experimentálních hrátkách s interaktivitou, tudíž bychom měli od studia čekat všechno možné, jen ne standardní tuctovou hratelnost.

“Až do nedávné doby, kdy doslova explodovala indie scéna, vedly raketovým tempem narůstající náklady na vývoj AAA her ke kreativní stagnaci. Tangentlemen jsme založili abychom mohli zkoušet kreativní rizika a abychom si ověřili naše přesvědčení, že tady existuje publikum, které chce nové zážitky, které nejde zaškatulkovat do předpřipravených marketingových chlívků,” řekl Toby Gard.

Tobyho možná znáte jako tvůrce Lary Croft a prvního Tomb Raidera, ale tahle legenda není ve Tangentlemanu sama - společně s ním bude kreativně experimentovat ještě Rich Smith (výtvarník u všech Call of Duty: Modern Warfare), John Garcia-Shelton (producent Medal of Honor, Call of Duty), Cory Davis (kreativní šéf Spec Ops: The Line) a navrch ještě “tajná parta géniů”. Většina z nich se potkala při vývoji Yaiba: Ninja Gaiden Z a od té doby to spolu táhnou. Tak držíme palce, dobrých hororů není nikdy dost.

Nejnovější články