Hideo Kojima chtěl mnohokrát ukončit MGS sérii
zdroj: tisková zpráva

Hideo Kojima chtěl mnohokrát ukončit MGS sérii

25. 11. 2011 14:52 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Může se vám vaše milované dítě tak trochu „zajíst“? Pokud jste herní vývojář, tak bez pochyb.

Své o tom ví i Hideo Kojima. Tomu se Snake, potažmo celá série Metal Gear Solid začala zajídat velmi brzy a prý měl tendence ji ukončit na mnoha místech v její dlouhé a dosud aktivní historii. Jenže jedna věc je být umělec, který cítí, že jej jeho šampion stahuje v tvůrčím smyslu dolů a druhá být byznysmen, který ví, že důležitý je i názor publika.


„Cítil jsem, že opravdu chci sérii ukončit, ale když se podívám zpátky, jako producent, dokud lidé chtějí MGS hrát, já jim budu vycházet vstříc. Takže nemyslím, že jsem se rozhodl špatně“, konstatuje. Kojima konstatuje, že prostě musí balancovat mezi pozicí tvůrce a rolí producenta. Nicméně, jak je vidno, Solid Snake to měl celkem těžké, když mu jde po krku i jeho tvůrce.

Následuje spoiler pro Metal Gear Solid 4, takže pokud jste jej nehráli a plánujete to, tenhle odstavec ignorujte. Kojima totiž chtěl Snakea zabít hned několikrát a naposledy to měl opravdu o svůj šedivý vous. „V Guns of the Patriots měl zemřít. Jenže všichni spolupracovníci ho chtěli zachránit, takže jsem ustoupil“. Co myslíte, udělal dobře?

Nejnovější články