Horda se bouří proti Sylvanas. Hráči si na protest sundávají nárameníky
zdroj: tisková zpráva

Horda se bouří proti Sylvanas. Hráči si na protest sundávají nárameníky

7. 8. 2018 16:30 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Horda je čestná, Horda je věrná, ale nechtějte ji naštvat – vrátí se vám to dřív, než stačíte říct „Teldrassil“. Sylvanas Windrunner v prologu k chystanému datadisku World of Warcraft: Battle for Azeroth spálila obří strom i všechny elfy uvnitř, a to se nelíbí ani orku Saurfangovi, ani velké skupině hráčů. Ti se teď rozhodli vyjádřit svůj nesouhlas na první pohled trochu bizarním způsobem – tím, že si sundají ramenní zbroj.

Nárameníky ze sebe totiž serval i sám Saurfang v nedávném videu nazvaném Starý voják, které dost jasně ukázalo, že ne všichni lídři Hordy souhlasí s destruktivní politikou své nemrtvé nadřízené. Spousta orků, trollů a dalších antialiančních živlů se rozhodla svého velkého zeleného idola napodobit a skrýt vlastní brnění.

zdroj: Archiv

Hráčské iniciativy se rozjely na Battle.netu i Redditu, byť samozřejmě nejsou jednomyslně podporované. Někteří radikálové trvají na tom, že Sylvanas neudělala nic špatného a že svou čestně ukořistěnou zbroj rozhodně schovávat nebudou. Dokonce prý zapálí ohýnek jako podporu své žhářské Temné paní.

zdroj: Archiv

Saurfangovští revolucionáři získali překvapivé spojence na druhé straně barikády. Alianční chytrolín Reshyk napsal: „Proč tak málo? Ukažte, že to myslíte vážně. Neskrývejte svoje nárameníky, rovnou si je sundejte! A pak si se mnou pojďte zabojovat.“ Trochu očividná past, protože i skrytá zbroj hráčům poskytuje bonusy, zatímco ta svlečená pochopitelně ne… ale třeba se na to některý naivní ork nachytá.

Jiní zástupci Aliance jsou ovšem smířlivější a méně pomstychtiví. Sami své nárameníky skrývají, aby s odbojnou frakcí Hordy vyjádřili solidaritu. Je samozřejmě otázka, jestli to všechno bude mít nějaký efekt, ale minimálně jde o krásnou ukázku roleplaye.

Udělat dojem na vývojáře a scenáristy ovšem může být jedna z těch schůdnějších cest, jak v Azerothu něco změnit. Není to organické prostředí, které by reagovalo na hráčské činy, jede se podle pevně daných questových linií. I kdyby Horďáci stokrát chtěli udržet Garroshe na trůnu v Orgrimmaru, neměli šanci takové rozhodnutí udělat – leda tak se symbolicky nezúčastnit raidu, který tyrana sesadil. A stejné to bude se Sylvanas. Dokud to Blizzard nepovolí, ke královnovraždě nedojde.

A i kdyby protest žádný efekt neměl, nespokojení Horďáci si aspoň můžou užít pocit společné solidarity, komunitního nadšení a vlastně i určitého patriotismu, který mnozí z nich po excesech své vůdkyně ztratili. Je možné, že Sylvanas bude vládnout Hordě ještě další tři datadisky a všichni protestující to budou muset skousnout – ale vědomí, že s tím velmi veřejně nesouhlasí, jim může pomoct nehezké období přečkat ve zdraví.

Nejnovější články