Hororová adventura Tormentum je inspirována dílem H.R. Gigera
zdroj: tisková zpráva

Hororová adventura Tormentum je inspirována dílem H.R. Gigera

2. 6. 2014 18:41 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Polské studio OhNoo vstoupilo na IndieGoGo s osobitým projektem. Jejich chystaná adventura Tormentum je vizuálně velmi zajímavá, což potvrzují obrázky i trailer. Temné výjevy ve hře jsou inspirovány obrazy nedávno zesnulého H.R. Gigera a polského malíře Zdzislawa Beksinského. Právě ručně malovaná grafika znepokojujícího charakteru by mohla být hlavním tahákem, který Tormentum provede neklidnými vodami crowdfundingu.

Tormentum nabízí trojici zemí, které se liší vizuálním zpracováním a morálními volbami, které během hraní učiníte a následně se promítnou do jednoho z více možných konců. Jinak půjde o ryzí adventuru, ve které řešíte hádanky, používáte předměty a komunikujete s více či méně bizarními a velmi pečlivě zpracovanými postavami.

Důvod, proč se OhNoo vydali na IndieGoGo, je prozaický. Jde o tříčlenné studio, které už na Tormentum odvedlo solidní kus práce, ale finance docházejí. A jak se je členové týmu snaží získávat další prací, času na vývoj hry ubývá. Požadovaných devět tisíc dolarů by mělo zajistit nejenom dokončení hry v horizontu dvaceti týdnů, ale též kvalitní anglický dabing, protože momentálně je hra jen v polštině.

Tormentum nevypadá vůbec špatně a jak trailer naznačuje, minimálně na pohled by mělo jít o originální záležitost. Posuďte sami a případně autorům přispějte na stránkách projektu.

Tvůrci pracují s Adobe Air, což by jim mělo usnadnit portování hry, takže se Tormentum snad podívá na PC, Mac, Linux, ale i mobilní platformy běžící na Androidu a iOS.

Nejnovější články