Hráči Metal Gear Solid V si mysleli, že zbavili svět atomovek. Byla to lež
zdroj: tisková zpráva

Hráči Metal Gear Solid V si mysleli, že zbavili svět atomovek. Byla to lež

5. 2. 2018 18:00 | Téma | autor: Václav Pecháček |

O Metal Gear Solid V jsme už nějakou dobu nepsali, ale teď je ten pravý čas to napravit. Kojimovo dítko totiž prokázalo, že když lidé spolupracují, můžou překonat i ty nejstrašnější překážky, včetně hrozby jaderných zbraní. Komunitě se konečně podařilo splnit vytoužený cíl, neutralizaci všech nukleárních střel v multiplayerovém módu Forward Operating Base, a za odměnu se dočkali nové cutscény. Jediný problém? Všechno je to jedna velká chyba a nukleární zbraně stále ještě existují.

Abych to vysvětlil nezasvěceným: atomovky si hráči mohli vyrobit proto, aby jejich základna byla silnější a hůře napadnutelná soupeři. To je samozřejmě velmi výhodné, a aby se vyrovnaly snahy mnoha mocichtivých oportunistů, musely se za účelem nukleárního odzbrojení spojit celé skupiny hráčů odhodlané zabránit armageddonu.

No a teď se jim to zdánlivě podařilo, protože se všem hráčům na Steamu zobrazilo kýžené video, v němž je mimochodem uveden i kousek pražského projevu prezidenta Obamy z roku 2009, který jsem viděl na vlastní oči. Je to hezká scéna, důstojná, dokonce dojemná.

Jenže ouha - podle Konami je to celé chyba. Jejich počítadlo se ve skutečnosti na nulu nedostalo, a ve světě Metal Gearu (nehledě na ten náš) ještě tisícovky atomovek zbývají. Ale je to opravdu pouhý omyl? Není za tím něco víc? Co když v Konami po světě bez atomovek vůbec netouží? Jak můžeme vědět, že právě teď v hlubinách jejich tokijské základny neprobíhá obohacování plutonia, že se se zlověstným vrčením nezvedají odpalovací rampy?

Upřímně řečeno, asi nezvedají. Jestli se v tomhle příběhu dá najít nějaká konspirační teorie, souvisí spíš s chystaným spin-offem Metal Gear Survive, v němž se trochu bizarně utkáte se zombíky. Je možné, že vývojáři chtěli hráčům pětky poskytnout finální pocit zadostiučinění a definitivně pro ně ukončit Snakeův boj, aby mohli v klidu přesedlat na novou hru. Halasné omluvy na Twitteru by pak mohly být jen klamným úderem majícím za úkol odvrátit podezření z manipulace!

Dokonce i takový scénář je asi pravděpodobnější než domněnka, že odstranění všech nukleárních střel odemkne bájnou třetí kapitolu hry. Další Metal Gear klepe na dveře, cutscéna je tady, bonusová kapitola nikoli. Hráči se museli chytat stébel, a poslední trs byl právě vytržen.

zdroj: Archiv

Nejnovější články