„Hry nepotřebují legitimizovat,“ říká Keanu Reeves
zdroj: tisková zpráva

„Hry nepotřebují legitimizovat,“ říká Keanu Reeves

14. 6. 2019 15:58 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Moment, kdy se při prezentaci Cyberpunku 2077 na obrazovce, a následně i na pódiu, vyloupl Keanu Reeves, si pro sebe ukradl celou E3. Spontánní výměna „You’re breathtaking!“ s jedním z diváků už stihla inspirovat nekonečné množství memů. Keanu následně věnoval čas i rozhovorům s médii a když se ho novinář z BBC zeptal, zda může jeho přítomnost pomoct hernímu průmyslu v očích zbytku kulturního světa, prohlásil, že hry vůbec legitimizovat nepotřebují.

Novinář se Reevese ptal, co jeho herečtí kolegové říkali na to, že on, hvězda, která vyprodá libovolný filmový sál, hraje v počítačové hře. Keanu odpověděl, že na to neříkali vůbec nic, protože jim nemohl nic prozradit, a vypadal upřímně šťastný, že teď už může. Zjevně nesouhlasil s názorem, že hry musejí něco dokazovat nebo že nemají takovou váhu jako filmový průmysl a vysvětlil: „Myslím, že hry nepotřebují legitimizovat. Jestli něco, tak je to možná spíš naopak.“

Celé interview si můžete pustit přímo na BBC nebo vložené níže v článku a jde o krátké, ale zajímavé pokoukání. Kromě diskuze o tom, jestli se hry inspirují Hollywoodem, nebo je to dnes spíš naopak, se Keanu vyjádřil i ke své roli – Johnnymu Silverhandovi.

Reeves byl tajemný jak hrad v Karpatech a pouze naznačil, že Johnny vůbec nemusí být váš kamarád. „Jsem něco jako průvodce. Vy musíte něco udělat, ale sám Johnny taky něco chce. Jsem váš přítel? Jsem váš soupeř? Pomáhám vám doopravdy? Nebo ne? Nestojíte mi náhodou v cestě?“

Diskuze se stočila i k tématu digitalizace herců – v dnešní době je možné herce na obrazovce nechat zestárnout nebo omladit, nebo ho, jako ve Star Wars: Rogue One, nechat oživnout. Počítačové hry s digitalizací herců z masa a kostí samozřejmě musí pracovat už ze své podstaty. Ne že by Keanu něco takového potřeboval, protože ten bude zřejmě vypadat navždycky stejně.

Cyberpunk 2077 vychází 16. dubna 2020 na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články