Instalační martýrium Mass Effectu na PC
zdroj: tisková zpráva

Instalační martýrium Mass Effectu na PC

18. 6. 2008 15:15 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Jedněm bude ve hře chybět čeština, druhým vadí, že uplatňuje pravidlo třikrát a dost.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Konverze hitovek z konzolí mívají problémy s instalací na počítač. Posledně třeba otravné, opravdu půlhodinové kopírování a dekompresování souborů z DVD Gears of War. Další v tomto směru postiženou hrou bude česká PC verze Mass Effect, která by podle posledních informací měla být v pražské prodejně Xzone skladem od tohoto pátku. Jedná se jen o drobný problém s občas "chybějící" češtinou ve hře. Jelikož stále (už asi týden) nefungují webové stránky CD Projektu, kde byste to normálně nalezli, přetiskujeme zde řešení od jeho technické podpory:

    V některých případech se může stát, že instalátor hry Mass Effect nenabídne výběr jazyka a začne hru rovnou instalovat v angličtině. Na vině je špatná detekce regionálního nastavení na některých počítačích/operačních systémech. Řešení je jednoduché - stačí ručně spustit soubor Autorun.exe, který se nachází na DVD. Ručním spuštěním se obejde detekce regionálního nastavení a budete si moci zvolit, zda chcete hru nainstalovat s českými nebo anglickými titulky, zdatní lingvisté mají na výběr též titulky maďarské.
To zahraniční hráči se potýkají s horšími potížemi. Sice po nich Mass Effect nakonec nechce internetovou aktivaci každých deset dnů, jak se plánovalo, ale jen jedenkrát, přesto naráží na omezený počet instalací. Originální anglická verze totiž lze spustit jen na třech různých HW konfiguracích a ani řádnou odinstalací počet pokusů nezískáte zpět. To u BioShocku později šlo a mnozí se domnívali, že to dokáže i Mass Effect, ale nyní už i technická podpora vydavatele přiznala, že to nejde. Že to znemožňuje půjčování kamarádům, prodej do bazaru po dohrání a především opětovné hraní po upgradu počítače, reinstalaci Windows či poruše harddisku, neboť DVD disk se po třech nainstalováních stává zcela bezcenným, asi netřeba dodávat. Podrobně to řeší ve fóru BioWare.

České verze Mass Effect se internetová aktivace ani omezení počtu instalací naštěstí netýká, neboť používá úplně jiný způsob ochrany (detaily zde) - více v PC recenzi a předešlém zpravodajství.
zdroj: vlastní, filefront

jd

Nejnovější články