Interaktivní mapa k Total War: Rome II vám ukáže svět
zdroj: tisková zpráva

Interaktivní mapa k Total War: Rome II vám ukáže svět

15. 7. 2013 11:22 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud se nemůžete dočkat vydání Rome II, můžete se vrhnout na plánování expanze svého impéria alespoň s interaktivní mapou, kterou najdete na oficiálních stránkách. Plánování vlastně zahrnuje jen odklikávání jednotlivých provincií, které byste mohli chtít dobývat, takže nečekejte nic revolučního.

Jenže tahle mapa je užitečná v něčem úplně jiném. Ukazuje opravdu všechny provincie ve hře, přičemž k nim dodává celkem detailní informace. U každé lokality najdete jméno osídlení, hlavní město osídlení a příslušnost k provincii jako většímu politickému útvaru. Což je hezké, ale jsou tu informace i pro válečníky a ne jen geografy.

Dozvíte se, jaký národ na začátku hry bude danou lokaci kontrolovat a případně s kým bude ve válečném stavu. Mimochodem, pokud byste chtěli jet na vlně kdysi módní laténské (keltské) národní renesance, jsou tu i Bójové, kteří ale bohužel nebudou hratelní. A nejužitečnější informací je o tom, jaké žoldnéře půjde v dané lokaci verbovat. Sparta bude mít kupříkladu přístup ke krétským lučištníkům, pro slony si zajedete do Libye (nebo úplně na východ pro jejich indické bratránky), na jih Španělska se vydáte pro baleárské prakovníky, a tak dále.

Je prostě zábava jezdit po mapě a hledat různé jednotky. Spoustu z nich poznáte z původního Rome, ale pár nových se tu najde a hlavně nevíme, jak budou v nové hře působit po stránce efektivity a dodatečných vlastností.

Nejnovější články