IO Interactive už pracuje na Hitmanovi 3
zdroj: tisková zpráva

IO Interactive už pracuje na Hitmanovi 3

30. 7. 2019 13:17 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Rebootovaný epizodický Hitman se neprodával zrovna nejlépe, i přesto se IO Interactive podařilo vytvořit Hitmana 2 za méně než dva roky. Teď se o něj velmi pečlivě stará spoustou dodatečného obsahu, to ale neznamená, že zároveň nestíhá pracovat taky na dalším pokračování. Informace o jeho existenci proklouzla jejich šéfovi Hakanu Abrakovi v rámci dokumentu série NoClip.

Ten se poměrně podrobně věnuje celé sérii Hitman a okolnostem vzniku rebootu, včetně drsného rozchodu IO Interactive s vydavatelem Square Enix. Pokud máte přebývajících 40 minut, určitě se na něj podívejte – k potvrzení existence třetího dílu ale stačí jedna jediná věta kolem 35. minuty: „Hitman je trilogie a až bude hotová, World of Assassination bude jedna velká hra, která začne v Paříži z Hitmana 1 a skončí poslední lokací třetího Hitmana.“ Z úst šéfa a spolumajitele IO Interactive tomu zřejmě můžete věřit.

Novinář Danny O‘Dwyer poté dodává, že by třetí díl mohl být znovu epizodický a zároveň, že většina kodaňského týmu ve skutečnosti pracuje na nějakém úplně novém a tajném projektu. Hakan Abrak slibuje, že se kromě plešatého Agenta 47 zaměřují i na tvorbu dalších značek, protože vytváření postav a světů je něco, co je zakódované v jejich DNA.

Obojí je ale v této chvíli hudbou budoucnosti, dost pravděpodobně už směřované na příští generaci konzolí. Jak jsem ale zmínila, ani v aktuálním díle si nemůžete stěžovat na nedostatek novinek. Už dnes se s Agentem 47 můžete v Hitmanovi 2 vydat na zamrzlou Sibiř, což v aktuálním počasí považuji za vítané osvěžení.

zdroj: Archiv

Nejnovější mise se zve Crime and Punishment a odehrává se ve vězení, dvojicí cílů jsou tentokrát bývalý král gangu Roman Khabko a taktéž bývalý agent KGB, nyní dozorce, Vitaly Reznikov. S novým prostředím se otevírají i nové způsoby páchání chaosu – své stopy můžete zakrýt třeba vypuštěním sibiřských tygrů anebo tím, že ve věznici rozpoutáte povstání.

Sibiřskou mapu nicméně odbavíte celou z pohodlí a tepla odstřelovačského hnízda, nikoliv v převleku za bachaře. Splnění výzev vám dopomůže k nové pušce Druzhina 345 ICA Arctic. Ruská zasněžená pustina je dostupná ode dneška, k jejímu hraní potřebujete Expansion Pass anebo zlatou edici Hitmana 2.

Nejnovější články