Jak se bude hrát konzolová verze PC hitu Torchlight
zdroj: tisková zpráva

Jak se bude hrát konzolová verze PC hitu Torchlight

6. 1. 2011 11:55 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Úspěšné akční RPG Torchlight, které z PC míří na XBLA, zde také, navzdory řadě spekulací z poslední doby, zůstane. Potvrdil to šéf Runicu, Travis Baldree. „Ne, na PS3 naše hra nevyjde. Jako vydavatel nás zaštiťuje Microsoft a vzhledem k tomu, jak náročná byla konzolová verze hry, musím říct, že jsem rád za jen jednu platformu“. Nicméně aby nebyl ve své zprávě jen negativní, dodal Baldree ještě spoustu informací o tom, jak se bude konverze lišit od PC verze.

Ovládání nebude obsahovat virtuální kurzor, vše bude přímo ovládané z gamepadu. Boj na blízko byl upraven, takže zasahujete vše v dosahu zbraně, přičemž hra bude zranění rozdělovat podle toho, zda je potvora primární či sekundární cíl. Celkově by měl být boj na gamepadu svižnější a více o manévrování. Zachovány zůstaly všechny schopnosti, jen některé byly lehce upraveny pro potřeby svižnosti konzolové verze, takže při oživení mrtvoly neklikáte na nedávno zesnulého, ale hra vám oživí nejbližšího nebožtíka. Zmizely sekundární sety zbraní, protože tvůrcům přišla navigace v inventáři neohrabaná a pro základní herní prožitek zbytečná.

Velkých změn se ale dočkala interface, opět aby vyhovoval plynulosti konzolové hry s gamepadem. Skilly budou mapovány čtyři a další sekundární set čtyř se zpřístupní D-padem. Konzolová verze jedničky se dočká i několika prvků z druhého dílu Torchlight. Technicky dojde ke snížení loadingu, uvidíme nový systém automappingu z dvojky, přibudou nové náhodné questy a každé povolání dostane extra set zbrojí. Hra se objeví na XBLA v rámci akce House Party, která začne 16. února. Samotný XBLA port Torchlight však vyjde o něco později, přesné datum nebylo oznámeno.

Nejnovější články