Je C&C: Alliances onou novou hrou od BioWare?
zdroj: tisková zpráva

Je C&C: Alliances onou novou hrou od BioWare?

5. 12. 2011 11:48 | Téma | autor: Petr Poláček |

Už tuhle sobotu má během předávání cen VGA dojít k odhalení nové hry od BioWare a na základě jednoho obrázku a třísekundového klipu se v této souvislosti nejčastěji skloňuje název Command & Conquer. A podle internetových zdrojů této variantě nahrává i fakt, že si EA zaregistrovala celkem 15 nových domén spojených se značkou Command & Conquer. Všechny spojuje slovíčko „aliances“ v názvu, z čehož někteří dovozují, že nový Command & Conquer od BioWare se bude jmenovat C&C: Alliances.

K těmto čerstvým nálezům se pak přidávají další, již starší indicie. V únoru tohoto roku vyšlo najevo, že EA založila už v roce 2010 nové studio Victory Games, které by se mělo dále starat o značku Command & Conquer. Tohle studio bylo přitom nedávno spojováno s BioWare na základě LinkedIn profilu vývojářky, která uvedla, že pracovala pro Victory Games-BioWare. Už předtím přitom bylo oznámeno, že během VGA bude představena "nová hra od nového studia" spadajícího pod BioWare label.

Vyznat se ve všech těch propojeních není snadné a vlastně to ani není nutné, hlavní jsou v tomto případě ony registrované domény. Fakt, že je EA zaregistrovala těsně před ohlášením nové hry, je sám o sobě dosti podezřelý. Proč to nemohla udělat už dříve? Protože by se na to přišlo příliš brzy. Takto herní firmy v podobných případech přemýšlejí. V sobotu v noci se uvidí, jestli byly internetové úvahy správné, nebo jsme všichni jen skočili EA na špek.

Mezitím se třeba můžeme zamýšlet nad povahou možného nového C&C projektu. Bude to klasická RTS záležitost, nebo spíše primárně online hra s mikrotransakcemi? Vzpomínáte si ještě na to, jak do EA v roce 2009 přišel tvůrce Might & Magic Jon Van Caneghem s tím, že má dohlížet nad rozšířením série do online prostoru? Pokud vím, tak nebylo oznámeno, že by se tohoto cíle vzdal nebo, že by už s EA nespolupracoval. Naopak, v rozhovoru z letošního února je ještě stále veden jako generální manažer Victory Games.

Nejnovější články