Je libo partičku Gwentu? Mod pro Zaklínače 3 vás nechá karbanit místo soubojů
zdroj: tisková zpráva

Je libo partičku Gwentu? Mod pro Zaklínače 3 vás nechá karbanit místo soubojů

14. 3. 2020 10:30 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Dobře, možná tenhle mod jde trochu s křížkem po funuse. Karetní minihra Gwent se před pěti lety stala totálním fenoménem a spousta hráčů s Geraltem strávila mnohem víc času obíráním vesničanů o poslední drobáky v kartách, místo aby se snažili najít Ciri, zachránit svět a tak vůbec. Mod Hearts of Cards teď zaklínače nechá likvidovat monstra i lapky tím nejlepším možným způsobem.

Proč vůbec tenhle mod dorazil do Zaklínače 3 až teď, kdy už ho mimo čerstvých příchozích ze seriálu od Netflixu dohráli zřejmě úplně všichni? Tvůrce modu Kreyoo vysvětluje, že ho v roce 2015 začal vyvíjet jiný modder, DickDangerJustice, který odešel od rozdělané práce. On jeho dosavadní kód posbíral a dokončil, takže si ho teď můžete pohodlně nainstalovat.

 

S modem Hearts of Cards se každá soubojová situace řeší partií v Gwentu. Pravidla jsou jednoduchá, když na někoho zaútočíte nebo on útočí na vás, rozdají se karty. Pokud vyhrajete, všichni nepřátelé v okolí zemřou. Když prohrajete, zemřete vy. Co se stane v případě remízy není tak úplně jasné, ale můžete to vyzkoušet. Rádius, v němž nepřátelé po vyhrané partii pomřou, si můžete zvolit sami jednoduchou úpravou textového souboru.

V kontextu samostatné karetní hry už mi původní Gwent připadá jako pravěká historie hodná pomalu nostalgické slzičky. No nic. Mod je k dispozici na NexusMods spolu s instrukcemi, jak ho dostat do hry.

Co se Gwentu jinak týká, na zařízeních s operačním systémem Android před pár dny konečně odstartovala uzavřená beta. Jeho plná verze se pak zařadí po bok těch běžících na PC a iOS 24. března.

Nejnovější články