Just Survive to nepřežila: odnož H1Z1 vývojáři zavřou letos v říjnu
zdroj: tisková zpráva

Just Survive to nepřežila: odnož H1Z1 vývojáři zavřou letos v říjnu

27. 8. 2018 14:59 | Téma | autor: Adam Homola |

Just Survive nedostála svému jménu a skončí. Tvůrci ze studia Daybreak oznámili, že 24. října svoji survival akci definitivně zaříznou. Důvod je přitom prostý: kvůli příliš malému počtu hráčů je další vývoj, podpora, a dokonce jenom samotný chod hry pro vývoje dle jejich slov „neudržitelný“.

Nyní si tak hru na Steamu už nekoupíte, stejně jako nelze kupovat nic ve hře samotné. Do 24. října můžete už pouze hrát, načež bude následovat vypnutí serverů. Pokud chcete zjistit, zda máte nárok na nějaké vrácení peněz, koukněte sem.

Konec Just Survive tak jenom podtrhuje zmatený život celého H1Z1. To začalo jako na pohled obyčejná kopírka tehdy populárního DayZ a byť H1Z1 mělo něco do sebe, po technické, obsahové a vlastně i jakékoliv jiné stránce mělo co dohánět. Jenže všichni přimhouřili očko a hráli dál: H1Z1 byla totiž v programu předběžného přístupu.

Tvůrci hru po čase rozštěpili na dvě a to H1Z1: King of the Kill (battle royale) a na H1Z1: Just Survive (nástupce původního survivalu). Další změna na sebe nenechala dlouho čekat. Z H1Z1: King of the Kill se stalo pouze H1Z1, zatímco z H1Z1: Just Survive se stalo pouze Just Survive.

zdroj: Archiv

Battleroyalové H1Z1 ze sebe po letech předběžného přístupu setřáslo nálepku „early access“ a letos v únoru vyšlo jako free to play hra na PC. Na Steamu má hra sice smíšené a záporné reakce hráčů, ale nedávno vyšla i na PlayStation 4, kde si ji minimálně ze začátku vyzkoušelo hned několik milionů hráčů.

Jestli aktuálně chycený druhý dech konzolové verzi H1Z1 vydrží delší dobu se teprve uvidí. Na PS4 je totiž k mání extrémně populární Fortnite a časem se tam objeví i Playerunknown’s Battlegrounds.

Mezitím se ale musíme rozloučit s Just Survive, které, pokud si na tohle nálepkování chceme pořád ještě hrát, technicky vzato ani nikdy nevyšlo. Hra je na Steamu totiž pořád v programu předběžného přístupu a už v něm rovnou i skončí.

Nejnovější články