Kampaňová a online část Star Citizen vyjdou jako samostatné hry
zdroj: tisková zpráva

Kampaňová a online část Star Citizen vyjdou jako samostatné hry

16. 2. 2016 12:12 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Doposud se počítalo s tím, že v balení Star Citizen najdete jak příběhovou kampaň Squadron 42, která se chlubí hvězdným obsazením, tak i online část. Už minulý měsíc ale tvůrci z RSI oznámili, že celek rozseknou na dva samostatné tituly, a nyní vysvětlují, jak to bude fungovat, potažmo kolik budou obě hry stát.

Pokud už patříte mezi backery, tedy jste si koupili před 14. únorem nějakou loď, nic se pro vás nemění – dostanete obě hry. Na ostatních, potenciálních zákaznících pak je, aby se rozhodli, o jaký obsah vlastně mají zájem. Star Citizen a Squadron 42 stále spojuje společný vesmír i příběh a samozřejmě i letový model. Jen se liší tím, že první je ryzí MMO a druhé příběhová kampaň.

Cena nejlevnějšího balíčku s lodí Aurora pro Star Citizen je stanovená na 45 dolarů a stejnou cenu má nyní i kampaň Squadron 42. Pokud byste chtěli obě části dohromady, zaplatíte celkem 60 dolarů. Všechny sumy jsou ovšem bez české DPH, což znamená, že ve výsledku vás vyjde toto balení na 54 dolarů respektive 73 dolarů.

zdroj: Cinemart

Znamená to tedy, že pokud máte zájem jen o kampaň a nebo jen o MMO, ušetříte část peněz. Navíc, pokud byste si to později rozmysleli, můžete si za 15 dolarů dokoupit upgrade na verzi, kde je MMO i kampaň Squadron 42.

Vysvětlení tvůrců zní následovně: „Když jsme začali s crowdfundingovou kampaní Star Citizen, plán byl snížit cenu pro první backery. Následně jsme chtěli postupně zvyšovat cenu a vytvořit několik různých modulů, kde by hráči vybrali, co chtějí koupit. … Rozdělení balíčku nám umožnilo přinést tuto nabídku bez toho, abychom zvýšili cenu, za níž získáte kompletní balení. … Můžete si nyní tedy vybrat to, oč máte zájem a pak se rozhodnete zda si koupíte další modul či add-on.“

Je ovšem pravděpodobné, že tyto ceny nejsou konečné, což ostatně RSI ve své zprávě konstatuje. Cena balíčků se bude nejspíše měnit a to na obě strany v závislosti na promo akcích a případném dalším zvyšování ceny s blížícím se vydáním.

zdroj: Archiv

Nejnovější články