Killzone a Bully série budou (zřejmě) pokračovat
zdroj: tisková zpráva

Killzone a Bully série budou (zřejmě) pokračovat

19. 11. 2011 20:14 | Téma | autor: Petr Poláček |

Jestliže Xbox má Halo, PlayStation má zase Killzone. Série stříleček od týmu holanďanů z Guerrilly sice pro úspěch konzolí PlayStation neudělala tolik, jako série od Bungie pro konzole Xbox, ale rozhodně je to jeden z kmenových a hlavně exkluzivních brandů. A jako takový bude určitě pokračovat a jestli by nějaká hra měla vést další generaci PlayStation konzolí do boje, Killzone by si to zasloužila.

Naznačuje to i zpráva z posledního čísla magazínu Edge, podle níž sice Guerrilla vytváří zbrusu novou herní značku, ale zároveň tým maká na dalším Killzone titulu, možná rovnou pokračování základní série. A že vývoj obou her nabírá pořádné obrátky, o tom světí vyjádření Mathijse de Jonga, podle něhož v Guerilla pracuje cca 160 lidí, ale do roka by jich mělo být okolo 190. A jestli má další generace nových konzolí opravdu dorazit už příští, spíše však přespříští rok, pak by Killzone 4, nebo jakýkoli jiný „velký“ Killzone titul, opravdu mohl vyjít společně se startem konzole? A jak s tím souvisí možné pokračování skvělé, ale poněkud zapomenuté, školní sandboxovky Bully (Canis Canem Edit) od Rockstaru?

Jeden z šéfu Rockstaru, Dan Hauser, se o pokračování Bully zmínil v dlouhém a zajímavém rozhovoru pro Gamasutru. Ne přímo, ale v narážce na to, jak vlastně Rockstar přišel na to, že je ten správný čas vrhnout se na Max Payne 3.  Houser vysvětluje, že po dokončení každého konkrétního projektu si v Rockstaru rádi nechávají nějaký čas na to, aby viděli, jestli to hráče zaujalo nebo ne, a nač se mají vrhnout dále. „Věděli jsme, že nechceme okamžitě začít vývoj pokračování Bully, přestože tuhle značku, stejně jako Maxe, milujeme a můžeme se k ní v budoucnu vrátit. V té době k tomu však nebyl žádný popud,“ vysvětluje Houser a dodává, že si prostě v Rockstaru řekli: „Teď uděláme Maxe, a pak se uvidí, co můžete dělat s Bully. Opravdu to bylo hlavně o čekání, až bude k dispozici čas a skupina vývojářů, aby se na hře začalo dělat.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Z výše uvedeného je tedy vidět, že se možná o Bully veřejně moc nemluví, od Rockstaru o této hře neuslyšíte, jak je rok dlouhý, ale interně pořád tam někde v budoucnu představa o Bully 2 existuje. A doufejme, že se časem přerodí v onen popud či impuls, protože jednička byla skvělá a za pokračování by se asi nikdo moc nezlobil.

Nejnovější články