Kodžimovi pro Death Stranding doporučili Keanu Reevese, ale vybral si Madse Mikkelsena
zdroj: tisková zpráva

Kodžimovi pro Death Stranding doporučili Keanu Reevese, ale vybral si Madse Mikkelsena

22. 7. 2019 12:58 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

O víkendu se konal další ročník sandiegského Comic Conu, kde se kromě všemožný dalších popkulturních médií slavné osobnosti občas stíhají věnovat i hrám. V letošním programu se objevil panel o chystané exkluzivitě pro PlayStation 4 Death Stranding. Zasedl na něm sám velký šéf Hideo Kodžima spolu s režisérem Drive Nicolasem Winding-Refnem a podělili se o pár poměrně zajímavých střípků tohohle stále poněkud mysteriózního projektu.

Pokud jste se zarazili už u toho, co na panelu o Death Stranding dělá další filmový režisér: Nicolas Winding-Refn se připojil k plejádě známých osobností, které propůjčily svůj vzhled a hlas jedné z postav. Tou jeho bude Heartman, muž, kterému se každých 21 minut zastaví srdce a zemře.

Pak má přesně tři minuty na to, aby v posmrtném životě pátral po své rodině. V krátkém videu Heartman provedl hlavního hrdinu po svém bytě a vysvětluje mu, že své oblíbené filmy a hudbu stihne vyřídit za méně než těch 20 minut. Zemře a vstane z mrtvých šedesátkrát denně. Krutý koloběh.

zdroj: Archiv

Refn a Kodžima se v panelu rozpovídali i o svém seznámení: „Myslím, že nás hodně spojilo to, jak jsme podobní. Oba máme rádi ticho. Máme skvělý vztah, cestovali jsme spolu po světě – skoro jako pár,“ prohlásil Refn. Kodžima pak vysvětlil, že Refna poprosil, aby ho spojil s Madsem Mikkelsenem. „Nicolas mi navrhl, jestli pro tuhle roli nechci zkusit raději Keanu Reevese,“ řekl Kodžima, který ale trval na své vizi.

Keanu si nakonec našel místo v Cyberpunku 2077 a hvězdné obsazení Death Stranding se za sebe ani tak vůbec nemusí stydět. Na trend prolínání filmového a herního průmyslu na Comic Conu nakonec taky došla řeč. „Před 120 lety vznikly první filmy a museli jste na ně chodit do kina. Pak přišla televize. Pak streamování. Hry teď budou taky streamované. Myslím, že se hry a filmy v blízké budoucnosti ještě víc propojí. Směřujeme do éry spousty nových možností,“ prohlásil na téma spojení filmů a her Kodžima.

Death Stranding box art zdroj: tisková zpráva

Během panelu byl odhalen taky oficiální přebal krabičky pro Death Stranding, které vyjde letos 8. listopadu exkluzivně pro PlayStation 4. Není na něm nikdo jiný, než Norman Reedus, tentokrát tedy coby hlavní hrdina Sam Bridges. „Budete se s ním snažit spojovat města. Pořád k tomu nemůžu moc říct, snad jen, že budete hrát po celém světě a spojení budou hodně nejasná. Chci tvořit nové věci a nové stimuly. Chci přinést něco odlišného, co těžko skousnete a těžko strávíte,“ vysvětlil Hideo Kodžima.

Nejnovější články