Kojima prozradil, co v Death Stranding znamená podivný déšť a jak bude fungovat hráčova smrt
zdroj: tisková zpráva

Kojima prozradil, co v Death Stranding znamená podivný déšť a jak bude fungovat hráčova smrt

13. 12. 2017 9:10 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Hideo Kojima si zjevně velmi užívá vytváření věcí, které lidem pořádně zamotají hlavu. Dokazuje to i jeho nejnovější projekt Death Stranding, který každým dalším trailerem klade daleko víc otázek, než kolik jich zodpoví. Tak tomu bylo i s novými osmiminutovými záběry, v nichž se hlavnímu hrdinovi Samovi v podání Normana Reeduse opět děly vážně podivné věci. Ale Marty Sliva z IGN teď japonského vývojáře ulovil pro rozhovor, v němž přece jen došlo k prozrazení nějakých těch tajemství.

Ta se netýkají jen děje, ale dokonce i hratelnosti. Kojima například říká, že nechce, aby vás smrt vrátila zpátky v čase, ale aby ji hra akceptovala. Když zemřete, octnete se v na hlavu postaveném zaplaveném světě, jakémsi očistci, kde se můžete volně pohybovat, sbírat věci atd. Poté se vrátíte zpátky do fyzické reality, a kráter po výbuchu, co vás zabil, tam pořád bude. Když se vám nebude dařit, klidně tam oněch kráterů postupně může být sto. Jak říká sám autor: „Smrt vás nikdy nevytáhne ze hry.“

Pak tu je zvláštní déšť, který očividně umí manipulovat časem. Rostliny rostou a umírají, lidé stárnou během několika sekund, a tomuhle zvláštnímu, nepřirozenému fenoménu se říká „Timefall“. Obyvatelé světa Death Stranding s ním zjevně počítají a jsou schopní se proti němu nějakým způsobem bránit – možná proto na sobě Sam a jeho kolegové nosí nepromokavé kapuce.

zdroj: Archiv

A co ono mimino, které se neustále v různých situacích objevuje napříč trailery? To, které se občas nachází v nějakém kanystru, a občas se uhnízdí v Samově těle? Prý jde o jednoho a toho samého drobečka, ale víc k tomu Kojima prozradit nechce – jen dodal, že dítě ovlivňuje jak příběh, tak i herní mechaniky.

Je jasné, že vývojáři zatím nechtějí ukazovat všechny karty, zvlášť když jejich šéfa tahle hra na kočky s myší ve skutečnosti velice baví. Do trailerů jsou vsunuty různé odkazy, narážky a detaily, kterých si pozorní diváci můžou všimnout a vytvářet své vlastní více či méně přesné teorie o tom, co je v Death Stranding na konci příštího roku čeká. Takže pokud máte nějakou ujetou představu podpořenou něčím, co jste zahlédli v jednom z videí, někde ji sdílejte. Je klidně možné, že tím na Kojimově tváři vykouzlíte blažený úsměv.

Nejnovější články