Konami ruší hororový projekt Silent Hills od Kojimy a Guillerma del Tora
zdroj: Kojima Productions

Konami ruší hororový projekt Silent Hills od Kojimy a Guillerma del Tora

27. 4. 2015 18:47 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Minulý měsíc se objevily spekulace o tom, že Hideo Kojima po dokončení Metal Gear Solid V: The Phantom Pain opustí Konami a vydá se zkusit své štěstí jinde. Pře vznikla mezi Kojima Productions a Konami, a jak se zdá, má spor dalekosáhlejší dopad - slibný projekt Silent Hills do Kojimy a reřiséra Guillerma del Tora byl totiž ze strany Konami odpískán.

O Silent Hills jsme se dozvěděli během loňského Gamescomu, kdy Sony spustila skutečně originální kampaň v podobě hratelné ukázky s názvem P.T. Nejenom fanoušky série Silent Hill však k projektu Silent Hills přitahovala spolupráce slavného vývojáře a ještě slavnějšího režiséra, ale též zapojení herce Normana Reeduse ze seriálu The Walking Dead. Zkrátka se zdálo, že po mnoha suchých letech a několika ne úplně povedených Silent Hill hrách se blýská na lepší časy i lepší Silent Hill hry. Bohužel ale po pár záblescích z bouře sešlo.

Nejdříve se objevily nepřímé důkazy o tom, že je vývoj Silent Hills u ledu, aby pak spekulace proměnilo na smutný fakt oficiální vyjádření Konami pro Kotaku. Vezmeme to ale popořadě. Dle tweetu novináře Matta Hackenyho měl potvrzení o zrušení projektu zmínit sám Guillermo del Toro a na stejné téma tweetoval i Norman Reedus, jenž se měl objevit v hlavní roli hry. A když v Konami viděli, že nemá cenu držet pod pokličkou něco, co si cestu ven našlo dírou ve dně, přiznali barvu

"Konami počítá s novými Silent Hill hrami, ale vývoj "zárodečného" Silent Hills projektu, vytvořeného ve spolupráci s Guillermem del Torem a obsahující zpodobnění Normana Reeduse, nebude dále pokračovat. Ohledně účasti Kojimy a Del Tora na dalších Silent Hill projektech se aktuálně vede diskuse, čili se můžete připravit na další oznámení."

zdroj: Vlastní

V zásadě se tedy neděje nic zlého, protože je tu pořád šance, že Kojima i Del Toro rozjedou spolupráci na jiném Silent Hill projektu. Protože je však vyjádření Konami velmi vágní a neslibuje žádný konkrétní termín, může to být jen snaha zahrát celou situaci do autu. Buď jak buď, pokud jste se těšili na Silent Hills, tak můžete své sympatie investovat do jiné podobné hry ...kdyby tedy nějaká byla.

Pokud byste si snad chtěli ještě hratelnou ukázku P.T. vyzkoušet, neváhejte – Konami totiž hratelnou ukázku hororu, který nakonec nebude, 29. dubna stáhne z PSN a definitivně tím hřebík do rakve slibného projektu.

Nejnovější články