Konec vývoje Triad Wars - online akce ze světa Sleeping Dogs
zdroj: tisková zpráva

Konec vývoje Triad Wars - online akce ze světa Sleeping Dogs

5. 1. 2016 15:24 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Oznámení Triad Wars bylo ukázkovým příkladem toho, jak dát fanouškům nějaké hry naději, abyste jim následně vrazili do srdce šroubovák a začali s ním otáčet. Hra sice sdílela stejný svět s povedenou městskou akcí Sleeping Dogs, jenže příběhovou kampaň vyměnila za pochybnou free-to-play online akci, čímž se zbavila hlavního taháku původního titulu. Že to byl výstřel naslepo nyní dokazuje fakt, že vývoj Triad Wars po více než dvou letech končí.

Že jde hra do mrazáku nějakého hongkongského řezníka oznámili její tvůrci z United Front Games v oficiálním příspěvku na fórech hry. Momentálně probíhala uzavřená beta, která fungovala od dubna příštího roku. Nicméně, nad slovem „fungovala“ visí velký otazník, vzhledem k faktu, že ke 20. lednu končí jak samotná beta, tak i celá hra. Samotné oznámení se pak nevěnuje samotným důvodům konce, ale řeší otázku mikrotransakcí, protože ty fungovaly už nyní a hráči do hry investovali své peníze.

„Hra poběží do 20. ledna, ale už nebudeme přijímat žádné platby. Abyste si ony poslední týdny užili, veškerý Gold bude k dispozici zdarma a brzy vás budeme informovat o tom, jak bude probíhat refundace nevyužitého Goldu. Děkujeme vám za testování, zpětnou vazbu a podporu.“ Popravdě řečeno se ale dalo čekat, že Triad Wars nedopadnou nejlépe. Stojí za to připomenout, že ani Sleeping Dogs neudělala velkou díru do světa a zůstala daleko za očekáváním ohledně prodejů (viz článek), byť Square Enix oznámili, že rok po vydání se hra konečně stala profitující a tak to nebyl až takový průšvih.

Jakou šanci pak měla pramálo propagovaná free-to-play multiplayerovka v době, kdy se free-to-play stával spíše odrazujícím prvkem? Ačkoliv nápad na to, že si v Triad Wars budete budovat vlastní gang a bojovat s jinými hráči o území, nezněl špatně, úplně se míjel s cílovou skupinou hráčů původního titulu. A tak si troufám tvrdit, že po Triad Wars mnoho hráčů nezapláče... nechť je jí ten čínský mrazák lehký.

zdroj: Archiv

Nejnovější články