Loot boxy nejsou gambling, říká EA a chystá Hana Sola do Battlefrontu II
zdroj: tisková zpráva

Loot boxy nejsou gambling, říká EA a chystá Hana Sola do Battlefrontu II

10. 5. 2018 14:41 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Jeden jarní filmový blockbuster v podobě Avengers: Infinity War už máme za sebou, další nás čeká 24. května, kdy na stříbrné plátno dorazí mladý Han Solo. A nebyl by to Star Wars: Battlefront II, aby tuhle příležitost nevyužil pro nějaké menší rozšíření. To proběhne ve dvou vlnách, květnové a červnové, a ještě tenhle měsíc se hráči dočkají nové mapy, herních módů a kostýmů.

15. květen vás zavede zpátky ke kořenům Hanovy popularity. První vlna nové sezóny je totiž stylizovaná nikoli do nového filmu, ale do původní trilogie. Zastřílíte si tak v paláci oblíbeného slizáka Jabby Hutta, i když samotný zelený gangster se asi neobjeví.

Star Wars Battlefront II zdroj: tisková zpráva

Součástí updatu budou dva nové módy. Prvním z nich je Hero Showdown, v němž si obě strany vyberou dvojici hrdinů a střílejí se, dokud jeden z týmů nevymře – žádné respawnování tu nebude. Když vyhrajete jedno kolo, nemůžete už použít stejné hrdiny, takže je potřeba být trochu flexibilní a nehrát pořád jenom za Vadera. Který tým jako první dosáhne tří vítězství, odnese si vavříny.

Druhým módem je Starfighter Custom Arcade, kde si jednoduše můžete dřepnout do libovolné vesmírné létající věcičky a proti umělé inteligenci si vyzkoušet, jak se chová. Můžete se naučit různé triky nebo trénovat, pokud se nechcete pustit rovnou do kompetitivního módu Starfighter Assault.

Ale zpátky k Jabbovu paláci. Na něj odkazují i dva nové kostýmy, jeden pro Landa a druhý pro Leiu. Lando vypadá jako žoldák, za kterého se vydával u Jabby, a Leia se převlékne za lovce odměn. Její skin je navíc „legendární“, což znamená, že upraven bude i její hlas přesně tak, jak tomu bylo v šesté epizodě. Oba oblečky vám můžou vypadnout z loot boxů dostupných jak za kredity, tak za krystaly směnitelné za skutečné peníze. A hodně bych se divil, kdyby k nim za měsíc nepřibyl i Han s obličejem Aldena Ehrenreicha.

Star Wars Battlefront II zdroj: tisková zpráva

Tím se opět dostáváme ke kontroverzi, která jako by vždy na pár týdnů vyhasla, jen aby opět zaburácela s intenzitou probuzené sopky. Možná si vzpomenete, že belgická herní komise přednedávnem označila loot boxy v Overwatch, FIFA 18 a Counter-Strike: Global Offensive za gambling. Battlefront II, který celou tu lavinu kritiky spustil, se pozornému oku úřadů sice vyhnul, ale v EA to stejně nechtějí nechat jen tak.

CEO Andrew Wilson prohlásil, že EA bude loot boxy ve svých hrách dál využívat. „Pracujeme se všemi globálními průmyslovými asociacemi a s regulátory z různých jurisdikcí a území, a s mnohými pracujeme dlouhodobě.“ Výsledek téhle spolupráce? „Věříme, že FIFA Ultimate Team nebo loot boxy nejsou gambling.“

Mezi Wilsonovy argumenty patří třeba skutečnost, že ve fotbalovém balíčku dostanete přesně určený počet karet a že je následně nemůžete prodat za skutečné peníze. Když se něco takového děje ilegálně, mimo kontrolu samotného vydavatele, EA se snaží výsledné černé trhy eliminovat.

No jo, co taky Wilson má říkat jiného? „Přiznávám se, pane Peetersi. Jsem zločinec. Nasaďte mi klepeta, chci být ztrestán, tvrdě a spravedlivě.“ Ne, ředitel a zbytek EA zjevně věří, že na jejich monetizační politice není nic špatného a že v ní můžou v klidu pokračovat – když se tedy vyvarují vyložených průšvihů, jako byl ten s Battlefrontem. Teď jen jestli tomu uvěří i příslušné úřady. Nejen ty belgické, ale třeba i americké.

Nejnovější články