Mafia save pro problematickou závodní misi
zdroj: tisková zpráva

Mafia save pro problematickou závodní misi

1. 9. 2002 0:55 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Tento týden se za velkou louží začala prodávat velmi očekávaná Mafia a při té příležitosti jsme ve čtvrtek publikovali videoreportáž s povídáním hlavního designéra Dana Vávry o jejím vzniku.

Někteří zahraniční recenzenti si pochvalovali, že hra narozdíl od předchozího titulu Hidden & Dangerous od Illusion Softworks nepadá, ale netrvalo to dlouho a na světě je jiný vcelku závažný zákys. Ten znepříjemňuje pohodové hraní mnohým Američanům, kteří mají obvykle možnost vrátit originální hru do pár dnů do obchodu bez udání důvodu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Když mi o tom už v úterý říkal šéfredaktor Levelu Honza Herodes, který Mafii recenzoval, tak jsem si v koutku duše myslel, že možná jen nemá příliš zkušeností se závodními hrami typu Grand Prix Legends. Ale jak potvrzují reakce v diskusních fórech na homepage nebo 3DActionPlanet, je to dost rozšířený jev a řadu lidí dohání k šílenství. Jedná se o misi zhruba ve třetině Mafie, kdy si původní závodník zlomí ruku a hráč za něj musí zaskakovat - tzn. vyhrát závod čítající celkem pět kol, jinak není možné pokračovat v dalším hraní. Problém je prý v tom, že dobová vozidla z 30.let jsou paradoxně kvůli svému realistickému fyzikálnímu enginu ve vyšších rychlostech neovladatelná a chovají se jako by jela na náledí, takže údajně jen málokomu se podaří závod úspěšně dojet na prvním místě.

Naštěstí se dá často mnohahodinové rozčilování snadno obejít díky uložené pozici (pouze pro americkou verzi hry), se kterou je možné pokračovat v příběhu hned po inkriminované závodní misi. Jestli bude tento zádrhel přítomen i v evropské nebo české Mafii vycházející v půlce září, zatím nevíme - nezbývá než doufat, že měla lepší betatesting. I přesto ale hra sklízí velmi pochvalné recenze ve všech zahraničních magazínech, kde oceňují hlavně neopakovatelnou atmosféru - PC Gamer UK (83%), GameStar (91%), 4Players (85%), Gamesweb (92%), Gamigo (92%) a PC.IGN (92%).

Update 18:40 - do sekce cheatů jsme přidali nový trainer +19 pro anglickou verzi Mafie nabízející spoustu možností, které jsou podrobně popsané v přiloženém textovém souboru a jejich seznam uvidíte ve hře přes klávesu F12 - např. nesmrtelnost pro pasažéra v taxíku, okamžité zabití nepřátel & zničení vozů, vypnutí policie, neomezeně paliva & času, vítězství v závodu, neomezeně peněz ve Free ride módu atd.

zdroj: MafiaWorld, Planet-Mafia, vlastní zpráva

jd

Nejnovější články