Mapa Apex Legends unikla už před rokem, pozornosti se jí nedostalo
zdroj: tisková zpráva

Mapa Apex Legends unikla už před rokem, pozornosti se jí nedostalo

4. 3. 2019 11:32 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

V digitálním věku se nejrůznějším únikům informací prakticky nedá vyhnout, ať už vyvíjíte hru, nebo natáčíte filmy. Nahrává to i kujónům, kteří vypouštějí falešné zprávy, a samozřejmě byste neměli věřit všemu, co na internetu čtete a vidíte, ale na každém šprochu pravdy trochu. Třeba na mapě Apex Legends, která se v subredditu o Titanfallu objevila před rokem a všichni ji označili za falešnou.

Téma „Údajná minimapa pro spekulované Titanfall battle royale“ od uživatele hiticonic na Redditu nasbíralo loni v dubnu nějaké ty palce dolů a pouhých 14 komentářů. Ten s nejvíce souhlasnými hlasy říká: „Doufám, že se tohle doopravdy nestane.“ S tím, že se free-to-play battle royale ve světě Titanfallu nebude hráčům původního Titanfallu moc zamlouvat, ostatně tvůrci počítali už při oznámení.

„Vypadá to, jako by někdo sešil všechny mapy z první hry dohromady,“ soudil o Kings Canyon další přispěvatel. „Snad v další hře nepřidají battle royale,“ píše Ill_Blitz_lII. Pár dalších viní zakladatele tématu z šíření falešných zpráv kvůli internetové popularitě.

Apex Leak zdroj: tisková zpráva

Všechno ale není tak, jak by se mohlo na první pohled zdát. Hiticonic se totiž od té doby stal moderátorem oficiálního subredditu Apexu, kde jsou poměrně aktivní i vývojáři z Respawnu. Komunitní manažer tenhle objev neopomněl okomentovat: „Haha, na tohle si pamatuju! Byla hrozná úleva číst, jak nad tím lidi mávají rukou, těšil jsem se na to, jak bude moct za rok říkat, že měl pravdu.“

Zdá se, že Apex Legends hodně pomohl fakt, že neměla žádnou dlouhou marketingovou kampaň a Respawn ji vypustil jako překvapení – byť předtím na internetu nechával nápovědy.

Pokud můžeme utíkajícím informacím věřit, pak by měla do battle royale brzy dorazit nová Legenda. Měl by jí být Octane, člověk s robotickými dolními končetinami. Napovídá tomu mimo jiné nyní smazaný příspěvek uživatele, jehož spolubydlící pracoval na tomto propagačním obrázku:

Octane Leak zdroj: tisková zpráva

Jestli jsou informace pravdivé, Octanova pasivní schopnost mu umožňuje si postupně dobíjet zdraví bez použití předmětů, jeho taktická schopnost zase spotřebovává zdraví výměnou za rychlost. Jeho ultimátka vytvoří obří trampolínu, na které se tým může katapultovat do bezpečí.

O autenticitě můžeme prozatím spekulovat, ale nová Legenda by měla do Apex Legends dorazit už příští týden. Herní soubory odhalily i další potenciální postavu jménem Wattson, která dokáže klást elektrické pasti. Uvidíme, která Legenda se ve hře reálně objeví dřív.

Nejnovější články