Mass Effect Trilogy nebude obsahovat všechny DLC
zdroj: tisková zpráva

Mass Effect Trilogy nebude obsahovat všechny DLC

2. 10. 2012 17:39 | Téma | autor: Petr Poláček |

Nedávno oznámená Mass Effect Trilogy kompilace, která by měla majitelům PS3 konečně zpřístupnit první Mass Effect, a obecně nabídnout v jednom balení všechny tři ME hry, je zatím obalena množstvím nevyjasněných otázek a neupřesněných termínů vydání. Zatímco v USA vyjde tato kompilace pro PC a Xbox 360 6. listopadu, termín vydání pro Evropu neznáme. A datum, kdy vyjde PS3 verze, to zatím visí ve vzduchu i pro Američany.

Ještě podivnější je to potom s bonusovým obsahem, čili s DLCčky k jednotlivým dílům. Jak uvádí oficiální stránka, ME Trilogy bundle nenabídne k jednotlivým dílům všechny stažitelné přídavky, jak by člověk logicky od takové kompilace očekávat. Nabídne jen některé, což mi, přiznám se, hlava trošku nebere.

PC verze tak z DLCček nabídne Bring Down the Sky a Pinnacle Stations z ME1 přímo na disku, dále pak Cerberus Network (pár misí navíc a Zaeeda do party k tomu) z ME2 a pouze online pass pro hraní multiplayeru z ME3.

X360 verze trilogie na tom podobně. Bring Down the Sky a Pinnacle Stations z ME1 si budete moci stáhnout zdarma z XBLA, z ME2 to bude opět Cerberus Network a z ME3 rovněž jen ten online pass. Kde jsou třeba ME2 DLCčka Lair of the Shadow Broker, Arrival, Kasumi - Stolen Memory a Overlord, to ví jenom bůh a EA, o DLC z trojky ani nemluvě.

Možná se to celé ještě nějak vysvětlí, než celá trilogie vyjde, ale od podobné kompilace očekávám, že bude obsahovat úplně všechno, co kdy k daným hrám vyšlo. Jinak to není moc dobrá kompilace, respektive nedá se tomu s klidným svědomím vůbec říkat kompilace... V takovém případě je to totiž prostý výběr.

Nebylo by lepší počkat třeba rok až dva, než se příběh úvodní ME trilogie komerčně zcela uzavře, a pak teprve vydat pořádnou kompilaci, než to dělat takto polovičatě? Ono to z obchodního hlediska možná smysl dává, ale selský rozum prostě říká "takhle tedy ne"!

P. S. BioWare hodlají brzy vydat nový, obří, patch pro ME3, který přinese řadu úprav do single i multiplayeru. Na seznam změn a oprav mrkněte za tímto odkazem.

Nejnovější články