Megalomanský mod Beyond Skyrim ukazuje sever Morrowindu
zdroj: tisková zpráva

Megalomanský mod Beyond Skyrim ukazuje sever Morrowindu

3. 1. 2019 14:21 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Modderská komunita Skyrimu nepřestává udivovat. Jeden samostatný tým se snaží oživit starý dobrý Morrowind v projektu Skywind, další pracuje na Oblivionu a říká si samozřejmě Skyblivion. Ale to není nic proti bandě dobrovolníků, která se rozhodla vytvořit celý kontinent Tamriel v době, kdy se odehrává Skyrim, včetně vlastních postav, questů, dabingu i soundtracku.

Celý projekt se nazývá Beyond Skyrim a kooperují na něm různé týmy mající na starost rozličné části Tamrielu. Jedna část, Bruma, už je dokonce hratelná a dovolí vám prozkoumat severní část Cyrodiilu – a podle našeho redakčního experta Jirky je to opravdová pecka. Stáhnout ji můžete tady.

Další na řadě je, zdá se, The New North, který zahrnuje severní část kontinentu Morrowind, konkrétně ostrovy Bleakrock Isle a Sheogorad. Nový trailer vám ukáže krajinu, která je zvláštním hybridem nového a starého – jsou tu obří houby i chitinové brnění Morrowindu a zároveň neúprosná, zmrzlá divočina Skyrimu.

zdroj: Archiv

Sice zatím neznáme datum vydání, ale záběry vypadají výtečně a místní vypravěč mě plní nadějí, že i dabing bude stát za to. Připomínám, že tohle nemá být remake původního Morrowindu, ale nový pohled na známou provincii – ocitáme se tedy sice na stejném místě, ovšem v úplně jiném čase. Tím pádem je jasné, že týmoví scenáristé mají stejně napilno jako grafici a programátoři.

A jak vypadá práce na zbytku Tamrielu? To vám níže prozradí první vývojářský deníček, který vyšel koncem prosince a podíváte se v něm třeba na ostrov Roscrea na sever od Skyrimu. Mílovými kroky kráčí taky Cyrodiil, i díky spolupráci a sdílení assetů s týmem Skyblivionu. Iliac Bay, kde se odehrával Daggerfall, se zase chlubí třemi hodinami nové hudby pro místní rozdílné regiony.

V rámci Beyond Skyrim se (snad, jednou) podíváte dokonce i na zmrzlý kontinent Atmora, kam se má vypravit celá zvídavá expedice. Není divu, když je to podle legendy původní domovina lidí. Skoro hotový je pak severní region Elsweyru, domova rasy Khajiitů. Zato Black Marsh čili Argonia, odkud pocházejí všemi oblíbené mazané ještěrky, tak daleko ještě nepokročil a tvůrci zatím prezentují jen (lákavý) concept art.

zdroj: Archiv

Celý Beyond Skyrim je neuvěřitelně ambiciózní projekt, který mi svým důrazem na vlastní tvorbu a kreativitu autorů přijde ještě výrazně šílenější než už tak odvážné remaky Morrowindu a Oblivionu. Ale jak dokazuje už vydaná Bruma a velký pokrok u The New North, dobrovolníci toho ve svém volném čase dokážou stvořit až dost.

Pokud se projekt dočká zdárného konce, asi to bude až po vydání chystaného šestého dílu The Elder Scrolls. Pokud byste ale chtěli taky přiložit ruku k dílu, nějak autorům pomoct a třeba Bethesdu předběhnout aspoň v případě předělávky Morrowindu, vyplňte tenhle formulář.

Ani nemusíte být animátoři nebo skriptéři – stačí umět hezky psát nebo dabovat v angličtině. Vzhledem k tomu, jak rozdílné národy se v Tamrielu vyskytují, by nemusela být na škodu ani špetka českého přízvuku.

Nejnovější články