Mexičané chtějí zakázat třetí Call of Juarez
zdroj: tisková zpráva

Mexičané chtějí zakázat třetí Call of Juarez

22. 2. 2011 13:13 | Téma | autor: levis |

Je tomu sotva pár týdnů, co UbiSoft oznámil třetí díl westernu Call of Juarez, a už jsou z toho problémy. Hra s podtitulem The Cartel se má totiž odehrávat v obřím mexickém pohraničním městě Ciudad Juárez, nechvalně proslulém drogovými a kriminálními prohřešky svých obyvatel. A právě místní politici se proti UbiSoftu začínají bouřit.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Senátor Ricardo Boone dává dohromady petici, která UbiSoft vyzývá ke zrušení hry. "Je pravda, že u nás máme vážné problémy se zločinem a nesnažíme se to skrývat. Zároveň bychom ale neměli dopustit, aby děti vyrůstaly na podobných hrách a udělali z nich o nás takovéhle mínění," tvrdí Boone.

Je ale těžké nevidět i druhou stranu argumentu: Ciudad Juárez, které se nachází v blízko texaského El Pasa, je jedním z nejnebezpečnějších míst na světě. Jen za poslední dva roky tu kvůli válkám drogových kartelů bylo zavražděno okolo šesti tisíc lidí a v letech 1993-2003 drogové klany znásilnily a zavraždily více než stovku žen, z nichž velká část pracovala v továrnách.

Není to také poprvé, co jsou obyvatelé města rozhořčení: vloni přišla newyorská kosmetická firma Mac s kolekcí údajně nelibě používajících názvy jako Juarez, Pohraniční město, Továrna nebo Město duchů. Se zástupci UbiSoftu se ohledně petice zatím pokusil spojit jen americký deník Washington Post, na jeho dotazy prý ale nikdo nereagoval.

Nejnovější články