Microsoft přejmenoval svou streamovací službu na Mixer a představil kooperativní streamování
zdroj: tisková zpráva

Microsoft přejmenoval svou streamovací službu na Mixer a představil kooperativní streamování

26. 5. 2017 14:09 | Téma | autor: Adam Homola |

Streamovací služba Beam začala svůj život teprve na začátku minulého roku. Loni v srpnu ji koupil Microsoft a dnes už po původním jménem neexistuje. Microsoft službu přejmenoval a pod názvem Mixer (neplést s jinou streamovací službou Mixlr) ji chce protlačit na všechny relevantní trhy a expandovat rychle, dravě a hlavně globálně. V tom jim prý název Beam bránil, byť už Microsoft do detailů jak a proč nezachází.

Změna názvu mladé a zatím stále nepříliš etablované služby je pouhou formalitou, protože jádro zůstává i nadále stejné. To, co v Beamu fungovalo, existuje v Mixeru i nadále a vývojáři na to hodlají v brzké době nabalovat další a další funkce. Jednou z prvních, která už je venku, je Co-Streaming.

Pod tím si lze představit kde co, ale v praxi jde o speciální stránku Mixeru, na níž uvidíte až čtyři samostatné streamy od až čtyř streamerů najednou. Streameři nemusí hrát stejnou hru, nemusí být na stejné platfromě a všichni sdílí jeden chat. Tým streamerů tak může společně vysílat zápas v týmových onlineovkách ze čtyř různých pohledů, což se přímo vybízí. Samozřejmě lze ale Co-Streaming použít i na naprosto nesouvisející hry či aktivity.

Jednou z dalších novinek je i mobilní aplikace Mixer Create pro Android a iOS. V mobilní aplikaci bychom hledali něco unikátního jen těžko, a tak půjde o klasické mobilní streamování, a to jak z kamery mobilního telefonu, tak časem i přímo ze samotných mobilních her.

zdroj: tisková zpráva

Ty nejlepší streamy chtějí tvůrci Mixeru vypíchnout v novince zvané Channel One, kdy jde o neustále běžící moderovaný kanál s těmi nejlepšími streamy napříč různými kategoriemi. V podobném duchu se nese i dedikovaná stránka Mixeru na Dashboardu Xboxu One.

Tvůrci Mixeru chtějí sázet nejen na skutečně živé streamování (chlubí se prakticky okamžitým streamem, na rozdíl od ostatních platforem s údajným 10–20 sekundovým zpožděním), ale především na sociální interakci streamerů s diváky. To lze demonstrovat například na Telltale a jejich novém The Walking Dead, Batmanovi a Guardians of the Galaxy. Vývojáři z Telltale do těchto her zabudovali možnosti, jak mohou diváci ovlivnit hru samotnou a Telltale s tím podle Mixeru počítají i do všech svých budoucích her.

Telltales_integration-3 zdroj: tisková zpráva

Podobně uvažují i vývojáři Minecraftu, kteří s Mixerem sdílí majitele. Už v minulosti byly případy, kdy mohli diváci do streamovaného Minecraftu přivolat zombíky nebo změnit počasí a tvůrci hry prý zvažují oficiální integraci sociálních funkcí Mixeru přímo do Minecraftu. Vám snad vedle YouTube a Twitche zní Mixer zbytečně, tak nezapomeňte, že jde o službu Microsoftu, který ji už stihl integrovat do Xboxu One i Windows 10.

Mimochodem to bude právě Mixer, na kterém se budete moct podívat na letošní tiskovou konferenci Xboxu na E3 v rozlišení 4K. S celou akcí mají být na Mixeru spojené ještě nějaké zatím blíže nespecifikované menší odměny. Ostatně celý Mixer prostupují lehké gamifikační prvky a jeho vývojáři dávají v aktuálním oznámení najevo, že tím to ještě nekončí. Celý Mixer naopak začíná a pod hlavičkou Microsoftu, coby služba integrovaná do Windows 10 a Xboxu One, může mít před sebou hodně světlou budoucnost.

Nejnovější články