Microsoft přinese Xbox Live na iOS, Android a Switch
zdroj: tisková zpráva

Microsoft přinese Xbox Live na iOS, Android a Switch

4. 2. 2019 13:31 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Svůj účet na Xbox Live jste dosud mohli spravovat pouze z dalších zařízení fungujících pod Microsoftem. Ať už šlo o počítače s Windows, nebo mobily s Windows Phone (budiž jim země lehká), byla to uzavřená bublina podobně jako v případě Apple. Už ovšem ne na dlouho. Služba Xbox Live brzy začne fungovat i v aplikacích pro iOS, Android a Nintendo Switch.

Některé z mobilních her pro iOS a Android už v této chvíli mají achievementy pro Xbox Live, ty ale fungují pouze v titulech od Microsoft Studios, kterých není moc. „Xbox Live se chce rozšířit ze 400 milionů herních zařízení s 68 miliony aktivních hráčů na potenciálně více než 2 miliardy zařízení, k čemuž nám pomůže nový meziplatformní vývojářský balík,“ píše se v popisku u balíčku, o kterém se Microsoft plánuje rozpovídat na letošní Game Developers Conference.

Aplikace Xbox Live umožní vývojářům mít ve svých hrách možnost meziplatformního multiplayerového hraní, achievementy a seznamy přátel. O žádném rušení exkluzivit sice zatím není řeč, minimálně v případě Nintenda se ale dá mluvit o nějakém otvírání se směrem k další spolupráci. Microsoft kromě šíření Xbox Live pracuje i na streamovací službě, se kterou budete moct hry z Xboxu hrát na méně výkonných počítačích a mobilních zařízeních.

Spolu s Xbox Game Pass si tak hry od Microsoftu již brzy budete moct zahrát kdykoliv a kdekoliv. Pokud tam tedy budete mít dostatečně rychlý internet. Více o multiplatformitě, streamování a celé budoucnosti Microsoftu se dozvíte příští měsíc během Game Developers Conference, která startuje 18. března.

Nejnovější články