Microsoft vydá Fable Legends jako free to play hru
zdroj: Lionhead Studios

Microsoft vydá Fable Legends jako free to play hru

26. 2. 2015 19:15 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Pokud se vám snad směřování Fable Legends nezdá a chybí vám tradičnější přístup k vývoji dalšího dílu této známé RPG série, tak následující informace může být hřebíčkem do rakve vašeho zájmu. Do Fable Legends se totiž zřejmě po vydání nahrnou masy lidí, což u titulu zaměřeného na multiplayer není vůbec na škodu, ovšem důvod, proč tomu tak bude, není pro vyznavače klasických Fable her ten nejlepší. Fable Legends totiž vyjde jako free to play hra.

Tvůrci samozřejmě slibují maximální férovost a zavrhují pay-to-win přístup, i tak se jedná o informaci dosti překvapivou. Po kinectím titulu Fable: The Journey tak budeme mít zřejmě tu čest s ještě větším odklonem od klasického RPG. Byť je vlastně otázkou, zda se jedná o spin-off v tom pravém slova smyslu, nebo zda nejsme svědky přerodu v něco nového a takzvaně moderního.

Platební model slibuje přinést urychlení vývoje postavy a odemykání jinak omezeně přístupného obsahu. Zároveň však vývojáři slibují, že ve hře nebude existovat nic, čeho by nešlo dosáhnout poctivým hraním. Fable Legends tedy nabídne dvojí měnu - herní stříbrnou a placenou zlatou.

Hra nabídne rotující sestavy hrdinů - pokud se hráčům nějaký zalíbí natolik, že o ně nebudou chtít v rámci střídaní přijít, mohou si jej koupit. Zkrátka klasický MOBA model. Na druhé straně barikády budou moci antihrdinové nasazovat v určitých oblastech pouze některé potvory. Pokud si ale připlatí, tak budou moci do všech částí a map hry nasazovat nestvůry jaké se jim zrovna zlíbí. Za reálné peníze pak také půjde kupovat truhly s náhodným obsahem.

Za připomenutí rovněž stojí, že Fable Legends mohou hrát dohromady majitelé PC a Xbox One verze, takže je zjevné, čeho chtějí autoři docílit - co možná největšího počtu aktivně hrajících hráčů naráz.

Fable Legends vyjde na PC s Windows 10 a Xbox One letos na podzim.

Nejnovější články