Mijazaki už další Dark Souls dělat nebude, ale neznamená to konec série
zdroj: tisková zpráva

Mijazaki už další Dark Souls dělat nebude, ale neznamená to konec série

22. 9. 2016 12:14 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Když jsem loni v dubnu psal profil Hidetaky Mijazakiho do Levelu (viz článek), vážně jsem se bál, že si z něj a studia From Software udělá Namco Bandai stroj na výrobu série Dark Souls. Bylo totiž jasné, že nápaditý vývojář už by se rád posunul někam jinam, ale peníze ležely v klíně milionů mrtvých postav a nápisu YOU DIED. Jak ale informovaly servery Kotaku a IGN, Mijazaki už s třetím dílem s touto sérií skončil a bude se soustředit na jiné projekty.

Na tiskové konferenci Namco Bandai Mijazaki hovořil o budoucnosti studia, značky Dark Souls a samozřejmě i svojí. Už před týdnem se objevily zprávy, že část From Software pracuje na novém dílu mecha akce Armored Core, což nyní Mijazaki i potvrdil, ale nechtěl přidat žádné další detaily.

Momentálně se prý ve studiu pracuje na třech hrách a žádná z nich nepatří do Souls série. „Než tyto nové tituly vydáme, čeká nás ještě hodně práce, takže vám neřeknu, kolik let budeme potřebovat. Těším se ale na to, až vám je budu moci blíže představit.“ Populární vývojář ale poznamenal, že nepracují jen na „temné fantasy a mecha,“ což vyvolává pro fandy naději, že třeba právě ona temná fantasy hra bude mít ke stylu série blízko, podobně jako měla blízko Bloodborne.

zdroj: youtube.com

Momentálně ale je za Dark Souls, alespoň v případě Mijazakiho, narýsovaná tlustá černá čára. „Pro mne představuje Dark Souls III konec. Neznamená to ale konec pro Dark Souls jako takovou. Pokud někdo jiný než já, jiný člen týmu, bude chtít udělat další díl, rozhodně mu to nezakážu,“ říká. On sám prý už nemá sérii co dát a věnuje se raději projektům, kde nemá pocit, že vyčerpal svůj tvůrčí potenciál.

Už před rokem bylo jasné, že tenhle tvůrčí chlapík rozhodně nechce zůstat u jedné hry a raději bude zkoušet něco nového. Ostatně, původní Demon’s Souls, která stála u vzniku tohoto fenoménu, byla experiment, u nějž se nepočítalo ani s vydáním na západě. Asi tedy nepřekvapí, že jedna z chystané trojice her je dle jeho slov „divná.“ Divná žánrem a asi i hratelností, což ale neznamená, že by snad měla být někde níž na žebříčku priorit studia. „Pracujeme na ní se vší vážností, jen chci lidi předem upozornit na to, že je zvláštní.“

Je vysoce pravděpodobné, že Namco Bandai bude chtít pokračovat v pracích na své výdělečné značce, byť se zdá, že chápou, že potřebuje trochu odpočinout. Také je možné, že ona hra charakterizovaná jako „temné fantasy“ s ní bude sdílet pochmurnou atmosféru i nejeden prvek, jen prostě ponese jiné jméno. Milovníci žánru tedy asi nemusí truchlit. Především je ale dobře, že Mijazaki může tvořit něco nového a ne jen další a další pozměněné verze základní formule. Takže z trojice chystaných her sázím především na „tu divnou“.

Nejnovější články