Minecraft jede: X360 verze překonala 10 milionů prodaných kusů, PC verze 13
zdroj: tisková zpráva

Minecraft jede: X360 verze překonala 10 milionů prodaných kusů, PC verze 13

13. 12. 2013 18:57 | Téma | autor: Adam Homola |

Markus Persson, na internetech známý jako Notch, se dnes na Twitteru pochlubil hezkou novinkou: 13 miliony prodaných kusů Minecraftu. Jde tedy pouze o prodeje PC verze, žádná jiná platforma se do tohoto čísla nepočítá. Pěkné taky je, že tento milník vyšel zrovna na dnešek, když je pátek 13. Minecraft už funguje hodně dlouho, ostatně první veřejná verze vyšla už v květnu 2009. Plná verze se objevila ale až v polovině listopadu 2011. Hra přitom pořád roste, byť se na ní už Notch nepodílí.

Mojang a Bethesda nedávno oznámily sympatický mashup Skyrimu a Minecraftu. Pokud jste Minecraft ještě pořád nevyzkoušeli a zajímal by vás ten fenomén, který se točí kolem rozkostičkované hry - nehry, můžete se podívat na pěkný dokument o vývoji. Premiéru měl už dávno, ale teprve nedávno ho dali jeho tvůrci na YouTube - v celé své délce a zadarmo. Vedle PC verze Minecraftu samozřejmě existují i verze pro konzole a mobily, které celkový počet prodaných kopií zvyšují. Ostatně, shodou okolností byla dnes v souvislosti s Minecraftem oznámena ještě jedna věc.

Vedle PC verze překonala hranici 10 milionů prodaných kusů i verze pro Xbox 360, s čímž se pochlubil na svém blogu Major Nelson. Vůbec špatně na tom není ani mobilní Pocket Edition, která překročila metu 10 milionů stažení už v květnu. Minecraft navíc za chvíli vyjde jak na Xbox One, tak na PlayStation 4, takže prodeje budou v milionech naskakovat dál a dál.

Jestli můžeme věřit Wikipedii, tak nejprodávanější hrou vůbec je Super Mario Bros pro NES, kterého se prodalo 40 milionů kopií. Wiki sice na prvním místě uvádí Wii Sports s 80 miliony, ale nesmíme zapomínat, že Wii Sports byla přibalena ke každému Wiičku... Tímhle tempem to nebude dlouho trvat a z Minecraftu se stane nejprodávanější hra vůbec. A zřejmě ho jen tak něco nepřekoná.

Nejnovější články