Minecraft? Ne, Cube World! Kostičkové RPG vstává po šesti letech z mrtvých.
zdroj: tisková zpráva

Minecraft? Ne, Cube World! Kostičkové RPG vstává po šesti letech z mrtvých.

19. 9. 2019 7:50 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

„Retro furt frčí,“ praví náš sedm let starý nezávislý rozcestník s jedinou zmínkou o voxelovém akčním RPG se zaměřením na průzkum, kterou na našem webu najdete. Cube World svůj procedurálně generovaný fantasy svět skládá výhradně z kostek. Po šesti letech v alfaverzi už nikdo nedoufal v jeho zmrtvýchvstání, beta ale po překvapivém návratu tvůrce Wolframa von Funcka začne příští týden. Je tohle už vlastně taky retro?

Oproti Minecraftu a jeho stavění klade Cube World větší důraz na RPG, jeskyně a souboje. Vybrat si můžete ze čtveřice tříd (válečník, lučištník, mág a lotr), které mají své speciální schopnosti, komba a tak dále. Svět je téměř nekonečný, alespoň kam až sahají momentální možnosti náhodného generování. Ve své době mělo jít o příběhovější variantu populárního Minecraftu, který ovšem mezitím stihl přidat vlastní kampaň s levelováním a tak dále.

Hratelnost je tedy čistě nelineární. Ne že byste nemohli plnit konkrétní úkoly, naopak to můžete dělat pořád dokola, znovu a znovu. Vyrábějte si zbraně, zbroje, vařte lektvary a elixíry z toho, co najdete, abyste se mohli postavit větším a hrůzostrašnějším monstrům a našli mocné artefakty, které posílí vaše schopnosti.

zdroj: Archiv

Cube World si můžete taky ochočit zvířátka, a na některých z nich dokonce jezdit. V mracích se vám bude hodit rogalo a na moři zase – překvapivě – loď. Hrát můžete v singleplayeru anebo přizvat kamarády do multiplayerové kooperace.

Beta na Steamu začne 23. září, avšak budete k ní potřebovat klíč, který na svůj Picroma účet dostanou všichni majitelé alfaverze, tedy sponzoři z časů dávno minulých. Pokud mezi ně tedy nepatříte, budete si na její otevřenou část muset ještě nějakou dobu počkat.

Nejnovější články