Minecraft slaví 10. narozeniny, navštivte jeho virtuální muzeum
zdroj: tisková zpráva

Minecraft slaví 10. narozeniny, navštivte jeho virtuální muzeum

14. 5. 2019 14:40 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Deset let fungování jednoho titulu je pádný důvod k oslavám, takže si Microsoft pro Minecraft a jeho fanoušky připravil hned několik pozorností. Jednou z nich je mapa se zábavním parkem, který vás interaktivní formou provede desetiletou historií značky a různými updaty, které kostičkový svět postupně rozšiřovaly. A není to zdaleka to jediné, co se k příležitosti výročí chystá.

Mapu si můžete stáhnout na libovolné platformě, kde Minecraft běží ve verzi Bedrock – tedy Windows 10, Xbox One, Switch, iOS a Android. Do lunaparku se dokonce můžete vydat i v původní Java webové verzi.

Za výročním ohlédnutím stojí studio Blockworks a je to moc roztomilá pocta značce. Prohlídka začíná projížďkou v důlním vozíčku, jehož koleje vedou kolem diorám s nejrůznějšími milníky, které Minecraft za těch deset let naplnil.

Jízda končí uprostřed monumentální stavby, kde můžete navštívit jednotlivé expozice zasvěcené monstrům či biomům, je tu i akademie a muzeum redstonu. V trezoru pak najdete každou jedinou kostičku, která se za těch deset let v Minecraftu objevila. Všechno je samozřejmě náležitě popsané, vysvětlené a plné easter eggů.

zdroj: Archiv

Kostičkové dobrodružství napříč platformami za dobu své existence prodalo přes 250 milionů kopií a velmi efektivně proniklo i mezi nehráče. Dočkalo se kupříkladu vlastních plyšových hraček nebo edice stavebnic Lego, množství knížek i příběhové série od již zaniklého Telltale.

Mapa, která je pro všechny dostupná zdarma, není zdaleka to poslední, co Microsoft k oslavám plánuje. Na 17. května chystá nějaké velké oznámení. Čerstvě navíc uvolnil původní verzi Minecraftu v prohlížeči. A pokud náhodou nepatříte k té čtvrtmiliardě, která svou kopii už má, můžete si ji teď ulovit v 50% slevě. Nějaké menší slevy se týkají taky placených modů, a dokonce i fyzických fanouškovských předmětů na oficiálním webu.

Koho se ovšem oslavy netýkají, je původní autor Markus ‚Notch‘ Persson. Toho Microsoft nedávno ze hry úplně odstranil spolu se všemi odkazy. Mohou za to údajně především jeho kontroverzní výroky na sociálních sítích, které firmě dlouhodobě nedělaly dobré jméno.

Nejnovější články