Mistwalker Studios se přesouvají na iOS
zdroj: tisková zpráva

Mistwalker Studios se přesouvají na iOS

22. 3. 2012 12:48 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jak se zdá, Hironobu Sakaguči, chlapík, který stojí za sérií Final Fantasy, se definitivně přesouvá na mobilní platformu respektive na iOS.

Tedy nepřesouvá se tam sám, jde s ním i celý jeho tým Mistwalker Studios. Studio Mistwalker bylo založeno v roce 2004, kdy Sakaguči odešel ze Square (Enix).


A ačkoliv nebyl tenhle tým nějak extrémně aktivní, co se týče kvantity her, kvalita nás potěšila. Jejich Blue Dragon patří k nejnedoceněnějším JRPG next-gen konzolí a Lost Odyssey je asi nejlepším kusem z tohoto žánru, který se v této generaci objevil. Rozloučením s velkými konzolemi pak pro Mistwalker představuje podařené The Last Story. Nyní ale budoucnost týmu leží plně na platformě iOS.

Tam by mělo studio Mistwalker začít se třemi tituly. Oč půjde, zatím není jasné, nicméně jeden titul bude určitě o surfování, což je Sakagučiho koníček. Nu, doufejme, že druhé dva tituly budou ryze JRPG, protože iOS zrovna klasickému modelu tahových soubojů a tradiční podobě tohoto žánru vychází hodně vstříc.

Spekuluje se také, že by se mohl na iPhonu nebo iPadu objevit zrušený projekt Cry On o dívce a obrovi, který měl hráče zaručeně donutit k slzám. Každopádně doufejme, že se Mistwalker zase alespoň jednou hrou vrátí na pole dospělých JRPG.

Nejnovější články