Mod pro No Man‘s Sky přibližuje hru její podobě z E3
zdroj: tisková zpráva

Mod pro No Man‘s Sky přibližuje hru její podobě z E3

18. 1. 2018 15:40 | Téma | autor: Mars Vertigo |

Hello Games se po kontroverzním startu No Man's Sky nakonec pochlapili a postupně naservírovali sérii záplat na naše poraněná srdíčka završenou Atlas Rises. Ne každému však toto tempo a rozsah vylepšení a rozšíření stačí. Jsou i tací, kteří se neustále vrací k uhrančivému traileru z předloňské E3 a nechtějí se smířit s tím, že hra nakonec nevypadá tak, jak ji autoři tehdy prezentovali. Jedním takovým je modder vystupující pod přezdívkou RaYRoD. Ten se rozhodl převléct celou hru do zbrusu nového grafického kabátu, který se bude blížit právě oné kýžené předloze známe z trailerů. 

Po téměř 4000 hodin a 250 000 řádků tabulkového procesoru se tak můžeme z plodů jeho práce těšit i my. Funkční betaverze jeho díla už je k dispozici široké veřejnosti. Z přiloženého videa je patrné, že RaYRoD má původní záběry nastudované opravdu důkladně. Pokud jste si jej ještě nepustili, dejte si. Prosím, krátkou pauzu od čtení a mrkněte na něj, rozhodně pak další informace vstřebáte s větším gustem. Tedy za předpokladu, že vás ono tehdejší pestrobarevné zpracování láká. 

Řadíte-li se mezi příznivce střídmějšího provedení, jimž disponuje vanilla verze hry, ani tak ještě nemusíte odvracet zraky. Mod totiž nepřepisuje všechny planetární variace a biomy za nové, nýbrž je „pouze” rozšiřuje o zhruba tisícovku nových, ručně vytvořených a otestovaných typů procedurálních biomů. Ty mají kompletně novou barevnou škálu a jejich nekonečné variace jsou navrstvené na ty stávající, což je zajímavý kompromis. 

Těšit se můžete na nové dynamické efekty počasí včetně bouří a komplexnější simulací mlhy napříč všemi biomy. Rozšířená paleta barev je samozřejmostí a jak již bylo zmíněno, jejím namícháním do palet všech dosavadních verzí hry tím vznikají téměř nekonečné možnosti jejich kombinací. Mod pro vás však má dle slov svého autora nachystáno tisíce dalších menších vylepšení a překvapení. 

V této, stále ještě rané fázi, se samozřejmě nevyhnete všudypřítomným bugům, ale RaYRoD se dle všeho obklopil poměrně obstojným davem bedlivých betatesterů. Mod prý funguje poměrně svižně i na středně výkonných strojích, ale vzhledem k jeho vizuálním ambicím určitě nebude na škodu, pokud máte nadupanou mašinu. 

I přesto, že jde o dílo jediného autora, ne všechny jeho součásti jsou původní. RaYRod totiž své dílko propojil i s několika dalším third party projekty mezi něž se řadí také nové modely lodí. Milovníky Hvězdných válek tak může například potěšit proslulý pašerácký náklaďák páně Sola a jeho zarostlého wookie parťáka Žvejka, sám slovutný Sokol milénia. Stahovat můžete s radostí odsud.

Nejnovější články