Moddeři chystají remaster Red Dead Redemption exkluzivní pro počítače
zdroj: tisková zpráva

Moddeři chystají remaster Red Dead Redemption exkluzivní pro počítače

28. 8. 2019 14:25 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Ano, ani jeden díl Red Dead Redemption si oficiální cestou na počítači stále nezahrajete. Modderská komunita ale nezahálí a už léta se pokouší převést tenhle zážitek alespoň s pomocí emulátorů minulé generace konzolí. Projekt Red Dead Redemption Remaster je ohromujícím výsledkem stovek hodin práce, který ovšem ještě pořád může zhatit právní oddělení Rockstaru.

Neoficiální remaster prvního Red Dead Redemption tvoří modder GamingDamned, který patří ke snílkům, co by si kovbojku chtěli vychutnat na PC prostřednictvím RPCS3 anebo Xenie. Což jsou emulátory PlayStation 3 a Xboxu 360. Měla by tam navíc vypadat líp než kdy dřív, včetně plynulejšího framerate, hezčích textur, přehlednějšího uživatelského rozhraní a tak dále.

zdroj: Archiv

Jediný, kdo by s touhle iniciativou mohl mít problém, je samozřejmě Rockstar a jeho vydavatel Take-Two. Spekulace o tom, že se nějaký oficiální remaster jedničky plánuje se vyrojily už před vydáním Red Dead Redemption 2 vloni na podzim a ani v případě pokračování se hráči nevzdávají nadějí na PC verzi.

Snad budou představitelé Rockstaru v tomto případě shovívavější než třeba taková Bethesda, která prakticky každou pokročilejší předělávku své značky vždy ráda zařízne. 

GamingDamned zároveň shání další spolupracovníky zejména z řad programátorů, kteří by mu s remasterováním Red Dead Redemption pomohli. Až bude mod hotový, bude vám k jeho rozjetí stačit výkonné PC s 64bitovou verzí Windows. O dalších novinkách vás budeme průběžně informovat nebo je sami můžete sledovat ve vlákně na GTAForums.

Nejnovější články