Moddeři pracují na předělávkách Diablo I a II v editoru Divinity: Original Sin
zdroj: tisková zpráva

Moddeři pracují na předělávkách Diablo I a II v editoru Divinity: Original Sin

24. 7. 2014 13:43 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

S tím, jak herní komunita dospívá, se čím dál častěji objevují tendence vytvářet remaky starších her. Zářným příkladem fanouškovské předělávky byla v posledních letech především modifikace Skywind, kombinující v sobě svět TES: Morrowind a grafiku TES: Skyrim. Podobně ambiciozně zní ale dvojice modů, které si nezávisle na sobě daly za cíl přetvořit Diablo a Diablo 2 do prostředí a pravidel RPG Divinity: Original Sin.  

Jako první přišel s tímto nápadem jistý uživatel fóra larian.com jménem Shidiwen, když zde zveřejnil svou mapu diablovského městečka Sanctuary. Jeho předělávka si bere za cíl reinkarnaci právě Diablo 2, což Shidiwen odůvodňuje tím, že jedničku nikdy nehrál - a naopak na dvojku si pamatuje ze svého dětství. Projekt je samozřejmě ve velmi rané fázi, vyjádřit se k němu ale můžete na tomto odkazu.

Divinity Diablo zdroj: tisková zpráva

Nedlouho poté se objevilo i oznámení uživatele docalypse na Redditu. Ten se rozhodl pro změnu vytvořit remake Diabla 1. Prozatím překopal několikero herních lokací. Celkovým cílem je v prostředí Divinity: Original Sin ukuchtit 26 původních map Diabla včetně expanze Hellfire.

Divinity Diablo zdroj: tisková zpráva

Tyto by mělo být možné projít si v kooperativním módu stejně jako sám, vývojář modu však oproti původnímu akčnímu stylu Diabla upřednostňuje tahový mód Divinity. Mod by si hráči měli relativně brzy osahat skrze slíbenou demoverzi. Původní vlákno na Redditu, včetně věčně propírané otázky, dojde-li i na kraví level, můžete najít zde.

Divinity Diablo zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články