Modifikace Beyond Skyrim: Bruma rozšiřuje TES V: Skyrim o severní území regionu Cyrodiil
Beyond Skyrim: Bruma | zdroj: tisková zpráva

Modifikace Beyond Skyrim: Bruma rozšiřuje TES V: Skyrim o severní území regionu Cyrodiil

3. 7. 2017 17:40 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Minulý týden se připomenul dlouhá léta vyvíjený mod Tamriel rebuilt, který rozšiřuje krajinu TES III: Morrowind o nová území pevniny. A teď se ke slovu hlásí ještě ambicióznější projekt, který má TES V: Skyrim rozšířit o úplně celý kontinent Tamriel. Jeho malou, leč nezanedbatelnou část můžete konečně sami vyzkoušet.

Celý projekt nese název Beyond Skyrim a jedná se v podstatě o práci několika týmů, kdy každý pracuje na jiném koutě Tamrielu. Jako první se můžete pustit do znovu vybudovaného regionu Cyrodiil, po kterém jste se procházeli v Oblivion.

K dispozici tedy zatím není úplně celý region, ale jeho nejsevernější část kolem města Bruma. Nejedná se přitom o pouhé kulisy v do detailu vymodelovaném světě, ale v podstatě o plnohodnotný datadisk. Rozlehlost této oblasti přesahuje tu z oficiálního DLC Dragonborn a zahrnuje nepočítaně questů a příběhů desítek NPC postav.

zdroj: Archiv

Tvůrci si na výsledné kvalitě dávají opravdu záležet, o čemž svědčí především 24 tisíc řádků dialogů, o jejichž nadabování se postarali poloprofesionálové, ale i profesionálové se zkušenostmi třeba z Dragon Age: Inquisition. A třešničkou na dortu může být vlastní soundtrack, čítající tři hodiny epických skladeb. Samozřejmostí je i spousta nového vybavení – zbraně, zboje, kouzla, ingredience a ruku v ruce jdoucí nová monstra.

Modifikace Beyond Skyrim: Bruma je hladce přilepena k mapě původního Skyrimu. Nepřijdete tak o svůj postup původní hrou a možná ani nepostřehnete přechod do nové oblasti Cyrodiil. Instalace této modifikace má však své podmínky. Předně musíte vlastnit základní Skyrim a DLC Dawnguard, Hearthfire a Dragonborn (případně legendární edici hry), musíte použít paměťový patch a ideálně i neoficiální patch. Všechno potřebné naleznete na stránce modu zde.

The Elder Scrolls V: Skyrim Beyond Skyrim: Bruma | zdroj: tisková zpráva

Sice se jedná jen o část jednoho regionu z mnoha, ale i tak nabízí spoustu hodin zábavy a skvělým způsobem demonstruje směr, kterým se celý projekt Beyond Skyrim ubírá. Jestli se jednoho dne dočkáme opravdu celého Tamrielu, je otázka. Pokud ano, půjde pravděpodobně o největší RPG zážitek všech dob, který bude jen těžko hledat soupeře. A jde to i bez peněz, stačí vášeň.

Nejnovější články