Modifikace Twilight of The Archaic definitivně uzavírá děj hororové série Penumbra
zdroj: tisková zpráva

Modifikace Twilight of The Archaic definitivně uzavírá děj hororové série Penumbra

6. 11. 2015 9:15 | Téma | autor: Petr Poláček |

I kdyby se na pár měsíců nebo dokonce let zasekla produkce nových titulů, hlavně pro PC, vůbec by mi to nevadilo a nedostatkem zajímavých titulů na hraní bych netrpěl. Prostě bych zabrouzdal na ModDB nebo Steam Workshop a postupně hrál jeden povedený mod nebo totální konverzi za druhou. A na pár let bych měl co dělat. Mezi horkými kandidáty modifikacích, po kterých bych sáhl mezi prvními, je neoficiální pokračování série Penumbra s podtitulem Necrologue, potažmo přídavek k tomuto pokračování, který s názvem Twilight of The Archaic před pár dny vyšel. Důvodů, proč tahle rozšíření pro sérii Penumbra od tvůrců SOMA vyzkoušet, je hned několik. Tím nejdůležitějším je ale kvalita zážitku, jaký oba mody či spíše totální konverze nabízí. 

Základním předpokladem k tomu, abyste si oba Penumbra mody je samozřejmě obliba původní hororové trilogie od Frictional Games. A s tím souvisí i znalost příběhu minimálně posledního dílu/epizody s podtitulem Requiem z roku 2008. Právě na ni totiž Necrologue po vydání na podzim roku 2014 navázala, navíc úspěšně.

Tvůrci z CounterCurrent_Games získali za Necrologue ocenění pro nejlepší singleplayerovou modifikaci roku 2014 na ModDB. Nejenom kvůli několika koncům, dobře napsaným i nadabovaných dialogům a skvělé atmosféře, ale i díky kvalitnímu technickému zpracování, které převyšovalo původní hru – hlavně díky využití vylepšeného HPL enginu z Amnesia: The Dark Descent, kterou také k hraní Necrologue potřebujete.

zdroj: Archiv

To samé platí i pro Twilight of The Archaic. K hraní tohoto přídavku pro Necrologue potřebujete Amnesii i zmíněný mod a tvůrci slibují, že v přídavku definitivně odpoví na všechny otázky a ukončí neuzavřené příběhové nitky nejenom z Necrologue, ale i z původních Penumbra her.

Konkrétně se v Twilight of The Archaic zaměříte na zkoumání významu role Amabel Swanson a Eleanor Loreid v rámci událostí, které vedly ke konci stanice Shelter. Krom nového příběhu se chlubí tvůrci i řadou čerstvých nápadů, které by měly ozvláštnit zážitek z hraní, ale uvidíme, jestli se jen nechlubí.

zdroj: Archiv

Necrologue najdete na ModDB i Steamu, Twilight of The Archaic jakbysmet (ModDB, Steam) k jejich hraní potřebujete originálku Amnesia: The Dark Descent a samozřejmě i pevné nervy. Pokud všechny podmínky splňujete, byla by spíš škoda si modifikace nezahrát.

Nejnovější články