Mojang končí s karetní strategii Scrolls, servery poběží ještě rok
zdroj: tisková zpráva

Mojang končí s karetní strategii Scrolls, servery poběží ještě rok

30. 6. 2015 12:55 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pamatujete si ještě na Scrolls? Sympatická karetní strategie z dílny Mojang, tvůrců Minecraftu, nikdy nedosáhla popularity, která by se jen vzdáleně blížila kostičkovému šílenství a nutno říci, že počet jejích hráčů nebyl ani v době největší „slávy“ oslnivý. Skalní komunita se u ní ovšem držela a právě ji asi zarmoutí čerstvé oznámení, že Mojang půl roku po vydání ostré verze ukončuje podporu hry a bude ji další rok udržovat v provozuschopném stavu, než dojde k pravděpodobné odstávce serverů.

„Po dlouhém zvažování jsme došli k rozhodnutí, o nějž se musíme podělit – Echoes bude poslední velký update pro Scrolls. Nebudeme přidávat další prvky a sety karet, ačkoliv plánujeme dohlížet na balancování hry. Scrolls budou k dispozici ke koupi a servery poběží alespoň do 1. července 2016. Chceme, aby byla Scrolls hratelná co nejdéle.“ Vysvětlení proč dochází k ukončení podpory se v oficiálním prohlášení nedočtete kromě vágního „Bohužel, hra dosáhla bodu, kdy už není možné zajistit kontinuální vývoj.“

Pro důvod by se asi vyplatilo podívat jinam. Loni v září byl Mojang zakoupen Microsoftem za nemalou částku 2,5 miliardy dolarů. Důvodem koupě byl hlavně a především Minecraft, respektive jeho propojení s HoloLens, což několikrát potvrdil Satya Nadella, šéf Microsoftu. Ostatně, letos na E3 se HoloLens na tiskové konferenci prezentovaly právě s Minecraftem.

Je celkem jasné, že zjevně nepříliš vydělávající Scrolls (pokud vůbec hra něco po odečtení nákladů na provoz vydělává) nepatří mezi tituly, které by chtěl majitel protežovat. Tím spíše, že obchodní model Scrolls byl poněkud sebevražedný svou absencí na Steamu či jiné opravdu výrazné distribuční platformě. Jakkoliv je Minecraft pojmem, negarantuje dalším hrám vygenerování dostatečného zájmu. Hráči Scrolls tak mají rok na své rozloučení se hrou, protože pochybuji o tom, že po 1. červenci 2016 pojedou servery dál.

zdroj: Archiv

Nejnovější články