Multiplayer pro Cyberpunk 2077? Ano, ale až budou hotová všechna singleplayerová DLC
zdroj: tisková zpráva

Multiplayer pro Cyberpunk 2077? Ano, ale až budou hotová všechna singleplayerová DLC

4. 9. 2019 11:52 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

CD Projekt RED sliboval multiplayer pro nadcházející Cyberpunk 2077 už v roce 2013 – šéf studia Adam Badowski tehdy prohlásil, že bude „na příběhu postaveným singleplayerovým zážitkem, kam ale přidáme multiplayerové prvky.“ Po odmlce, kdy CD Projekt možnosti implementace zkoumal, teď přišel s oznámením, že je multiplayer konečně ve vývoji. Rozhodně ale ve hře nebude při vydání.

Může být trochu zneklidňující, že CD Projekt shání klíčové vývojáře pro multiplayer až teď, kdy má Cyberpunk 2077 stanovené datum vydání na duben příštího roku. Jedním dechem ale dodává, že hru čeká po vydání spousta singleplayerového obsahu zdarma – čekat prý máte něco na způsob velkých dodatků ke třetímu Zaklínači – a až potom vás pozve k nějakým těm zážitkům pro více hráčů.

Vývoji multiplayeru se přitom nevěnuje domovská pobočka ve Varšavě, ale samostatné pracoviště ve Wrocławi. CD Projekt zatím vůbec nespecifikoval, jestli půjde o kooperaci nebo PvP, lokální nebo online, ani zda půjde o asynchronní multiplayer v rámci singleplayerové kampaně, sdílené mise nebo plnohodnotný mód.

S tím, kolik péče dostalo Night City, by vlastně mohlo jít o kyberpunkovou variantu GTA Online, která by mohla dostávat podporu ještě spoustu let po vydání. Na druhou stranu si třeba budete moct vyzkoušet hraní za vícero V ve splitscreenu.

Jisté je jen to, že to nebude v nejbližší době. Singleplayerová část vychází na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One 16. dubna 2020, Cyberpunk 2077 se následně má objevit i na streamovací Google Stadia, kam přibude později.

Nejnovější články