Multiplayer v Aliens je bez ženských? To chce petici!
zdroj: Electronic Arts

Multiplayer v Aliens je bez ženských? To chce petici!

4. 7. 2012 18:00 | Téma | autor: Petr Poláček |

Na zajímavou hráčskou petici upozornila redakce CVG. Melisse Klassen, kterou zatím podpořilo svým virtuálním podpisem necelých 400 souvěrců, se nelíbí, že v multiplayeru chystané střílečky Aliens: Colonial Marines nebude možné hrát za ženskou postavu, jak údajně potvrdil producent Gearboxu Brian Burleson. V singleplayeru se ale mariňačky vyskytovat budou - o to více jejich absence ve hře více hráčů nedává smysl.

Tentokrát přitom nejde říci, že Melissa „pouze“ řeší ženskou otázku. Celá filmová série Aliens je prošpikována ženskými postavami (Ripleyová, Vasquezová a další), které hrají buď výrazné, nebo rovnou hlavní role. Ignorovat je v herní adaptaci Aliens, i když jenom v multiplayeru, je tedy cesta vedoucí přímo proti kánonu. Což je u hry, která má být vysněným projektem velkých fanoušků předlohy (Gearbox), přinejmenším divné.

Petice běží už skoro měsíc, takže dosažený počet podpisů je na rovinu docela malý. Šance, že se ale v Gearboxu chytnou za nos, tu přeci jenom je, i když hypotetická. Grafik lokací, vystupující na fórech Escapistu pod nickem Chemical Alia, se vyjádřil v tom smyslu, že v jeho firmě emaily a dopisy od fanoušků bedlivě sledují. A navíc by podle něj nemělo vývojářům činit žádné potíže do multiplayeru nějaké ženské postavy přidat, protože by to neznamenalo žádné velké úpravy. Vojandy prý nemusí ve hře vypadat a chovat se nutně jinak, než vojáci, protože v rámci Aliens universa se stejně všichni bez ohledu na pohlaví chovají jako klasičtí stereotypní mariňáci.

Samozřejmě není třeba nic nafukovat a dělat z toho, že v multiplayeru Colonial Marines nejsou ženské modely postav, nějakou vědu. Bylo by však rozhodně zajímavé slyšet od někoho z Gearboxu, proč tomu tak je, co k tomu tvůrce vedlo. Jestli jen prostě zapomněli, nebo to je rozhodnutí podložené nějakou konkrétní úvahou. Ať už je podstata „problému“ jakákoli, tak má prostě Melissa pravdu a já se jí vůbec nedivím, že ji to štve. Vlastně by to mělo štvát každého hardcore fanouška Aliens.

Nejnovější články