Na Epic Games Store dorazilo ukládání do cloudu, ulovil si Mechwarrior 5: Mercenaries
zdroj: tisková zpráva

Na Epic Games Store dorazilo ukládání do cloudu, ulovil si Mechwarrior 5: Mercenaries

26. 7. 2019 10:07 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Jeden z nejnovějších herních klientů sice láká na hry zdarma, slevy i na vyšší podíly z prodejů pro vývojáře, z hlediska funkcí je ale oproti zbytku party a především pak Steamu pozadu. Řeč je o Epic Games Store, kde stále ještě nemůžete sbírat achievementy, snadno si do her přidat mody nebo si je třeba jen dát do nákupního košíku. Od včerejška si můžete zapnout ukládání na server do cloudu – ale zatím jen u dvou titulů.

Jedním ze způsobů, jak se Epic snaží hráče na svůj relativně nedávno otevřený obchod nalákat, jsou hry zdarma. Těmi jsou pro tento týden akční RPG s rogue-lite prvky Moonlighter a válečný survival This War of Mine. Netrvalo dlouho, aby si pozorní uživatelé Redditu všimli, že se v menu obou her nachází možnost zapnout cloudové savy. Šéf Epicu Tim Sweeney k tomu na Twitteru dodává, že ukládání do cloudu v této chvíli podporuje jen několik titulů a budou na něm muset ještě chvíli pracovat, než ho rozšíří na celou knihovnu.

Celý seznam plánovaných funkcí pro Epic Games Store si můžete prohlédnout na veřejném Trellu. Zrovna možnost uložit si pozice do cloudu byla původně slibovaná už na polovinu června, Epic ale slib odložil na červenec. Který nám skoro končí.

zdroj: Archiv

Když jsme u těch odkladů, kooperativní mech akce MechWarrior 5: Mercenaries se o tři měsíce opozdí a oznamuje exkluzivitu právě pro Epic Games Store. Boj proti gigantickým kolosům 31. století od Piranha Games měl vyjít 10. září a na Steamu, fanoušci si na něj teď budou muset počkat na 10. prosince. Anebo ještě o rok déle, pokud si ho budou chtít vychutnat mimo prostředí Epicu. Tvůrci vysvětlují, že jim exkluzivita zajistila možnost hru odložit a zároveň díky ní budou mít dost peněz na kvalitní lokalizaci a marketingovou propagaci.

Pokud jste si nicméně MechWarrior 5 předobjednali a počítali s klíčem na Steam, máte možnost požádat si do 1. září o vrácení peněz. Zůstanou vám předobjednávkové bonusy pro MechWarrior Online, ale nikoliv ty pro MechWarrior 5, a přijdete i o možnost zúčastnit se uzavřené bety, která na Epicu odstartuje 5. listopadu. Pro více informací navštivte oficiální web tvůrců.

Ale v případě, že vám kontroverzní praktiky obchodu nevadí a rádi ho navštívíte nejen kvůli hrám zdarma, nezapomeňte si vyzvednout This War of Mine a Moonlightera. Čas na to máte do 2. srpna, kdy je na další týden vystřídá temný thriller Alan Wake a "středověká" multiplayerová řežba For Honor.

Nejnovější články