Na servery World of Warcraft cílily DDoS útoky, někteří hráči si nezahráli celý víkend
zdroj: tisková zpráva

Na servery World of Warcraft cílily DDoS útoky, někteří hráči si nezahráli celý víkend

9. 9. 2019 10:50 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Americké servery World of Warcraft i čerstvého Classicu zaznamenaly v sobotu ve večerních hodinách sérii DDoS útoků. Přihlásila se k nim na Twitteru britská skupina s varováním, že servery shodí zhruba za půl hodiny. World of Warcraft trápily výpadky a vysoká latence i během neděle, někteří hráči se nemohli přihlásit ani na svůj účet Battle.net.

„Některé z našich online služeb jsou stále ovlivněny sérií DDos útoků, které zapříčinily vysokou latenci a odpojování,“ vysvětlila severoamerická zákaznická podpora Blizzardu spolu s poděkováním za trpělivost. Evropských serverů se výpadek téměř nedotkl.

Distributed Denial of Service spočívá v cíleném přetížení serverů vybrané služby, která pak nestíhá vyřizovat požadavky těch, kteří ji chtějí normálně využívat. V tomto případě se oddávat víkendovému grindování ve WoW Classic. V posledních letech jde o oblíbenou kratochvíli internetových trollů, nevyžaduje totiž žádné zvláštní znalosti ani hackování v pravém slova smyslu. Obvykle jde o formu protestu či kyberšikany, v tomto případě ale nevíme, za co se přetěžovalo tentokrát.

zdroj: Archiv

Blizzard slibuje, že bude DDoS útoky nadále monitorovat, žádná univerzálně účinná obrana proti nim nicméně neexistuje. Twitterový účet UkDrillas, který na útoky předem upozornil, byl provozovatelem pozastaven a není jasné, zda za víkendovým shozením serverů skutečně stál.

Mimo plánované údržby by nyní měly být servery World of Warcraft opět online a stabilní.

Nejnovější články