Na záchranu města stiženého krutou chorobou máte v Pathologic 2 jen 12 dní
zdroj: tisková zpráva

Na záchranu města stiženého krutou chorobou máte v Pathologic 2 jen 12 dní

30. 3. 2019 15:00 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Remake depresivní adventury z roku 2005 měl po úspěšném Kickstarteru vyjít už dávno, vývoj Pathologic 2 ale nebyl z těch lehčích, takže se jí po několika odkladech dočkáme až letos v květnu. V dramatickém thrilleru musíte coby léčitel Haruspex zachránit město sužované podivnou nemocí, nemůžete ale vyléčit všechny a u toho se ještě soustředíte na vlastní boj o přežití.

Primárně příběhová hra na vás shodí břímě v podobě výběru mezi zlem a ještě větším zlem. Podivná nemoc není jen nemoc, ale zkáza celé společnosti, hlavní městský doktor je mrtvý a vy musíte nastoupit na jeho místo. V záchraně městečka vám pomohou hlavně ti, od kterých byste to nečekali, dávejte si ale pozor na děti. Mohly by být právě ony klíčem k záchraně umírajících?

zdroj: Archiv

Čas nejsou v tomto případě peníze, ale komodita, které máte stálý nedostatek. Když si nedáte pozor, 12 dní uběhne, ani se nenadějete a vy jen budete přihlížet nevyhnutelné zkáze. Vaše vlastní tělo čeká na chvíli, kdy vás může zradit, musíte proto pečlivě hlídat své potřeby hladu, žízně a únavy.

Kvůli uspokojení vlastních potřeb přitom dost možná budete muset přistoupit k vraždám, krádežím nebo žebrání. Svět Pathologic 2 je totiž nemilosrdný, ale abyste mohli zachránit kůži ostatním, musíte v první řadě chránit tu svou. Na čest a morální hodnoty občas nehledě.

Závod s časem a neporazitelným nepřítelem započne pod taktovkou Ice-Pick Lodge 23. května. Do té doby je vám volně přístupná alespoň otevřená alfaverze, podle které si o Pathologic 2 můžete udělat základní obrázek. Minimálně atmosféra podivuhodného města s ještě podivnějšími obyvateli hovořícími disonančně květnatým jazykem navzdory okolním hrůzám rozhodně stojí za okušení.

Nejnovější články