Nádherná puzzle adventura Pavilion vyjde na PS4 a PS Vita
zdroj: tisková zpráva

Nádherná puzzle adventura Pavilion vyjde na PS4 a PS Vita

16. 6. 2014 15:49 | Téma | autor: Petr Poláček |

V březnu minulé roku jsme o tajemné adventuře Pavilion, hranou z pohledu „čtvrté“ osoby, psali jako o zajímavé hře, která má vyjít na mobilech a PC. Přirovnávali jsme hru dokonce k logické PS3/PSP záležitosti Echochrome, což se zpětně jeví jako velmi příznačné. V mezičase se totiž situace změnila, Pavilion už nemá vyjít na mobilech a PC, nýbrž ještě v průběhu tohoto roku pro PS4 a PS Vita. Stejně jako Echochrome hra tedy skončí na Playstation platformách.

Až během E3 jsem s hrůzou zjistili, že k potvrzení Pavilion pro PS4 a PS Vita došlo už loni na podzim v průběhu Tokyo Game Show. Hrůza pramení z faktu, že mi unikla informace, ne z toho, že hra vyjde na PS4 a PS Vita. Jde spíše o důvod k radosti, že si Sony všímá zajímavých nezávislých projektů a stahuje si je k sobě s tím, že jim zařídí podporu a snad i pomůže s odladěním hry před vydáním.

zdroj: Archiv

Vraťme se však ještě znovu k tomu hraní z pohledu čtvrté osoby. V Pavilion neovládáte panáčka přímo, ale skrze interakci s prostředím. Příklad: rozsvítíte lampu, ukáže se doposud neviditelná cesta, panáček může projít dál. Nejde o nijak extra inovativní metodu, ale v každé druhé hře tento způsob ovládání rovněž nevidíte. Hlavně poskytuje tvůrcům možnost navrhovat méně tradiční puzzly a hádanky. Konkrétní příklad ale uvádět nechtějí s tím, že se vymáčknou s blížícím se termínem vydání.  Prozatím sledujte krásné obrázky a záběry ze hry v trailerech z února a letošní E3.

zdroj: Archiv

Nejnovější články