Nahlédněte pod pokličku vývoje her v Double Fine v rámci Amnesia Fortnight 2014
zdroj: tisková zpráva

Nahlédněte pod pokličku vývoje her v Double Fine v rámci Amnesia Fortnight 2014

7. 2. 2014 14:23 | Téma | autor: Adam Homola |

Loni se k tomu nedostali, ale v roce 2012 udělali Double Fine hodně zajímavou věc. Svou pravidelnou akci Amnesia Fortnight zveřejnili, streamovali, dělali videa a hlavně prodávali prototypy, takže na ní ještě něco vydělali. A letos si dají opáčko v podobě Amnesia Fortnight 2014, která právě baží na Humble Bundle.

V rámci Amnesia Fortnight se celé studio Double Fine na krátkou dobu sejde, rozdělí na malé týmy a každý z nich během dvou týdnů realizuje prototyp vysněné hry. Nejde o hotové hry nebo alespoň dema, ale o rozpracované hrubé prototypy, na kterých pracuje jen hrstka vývojářů po velmi krátkou dobu. Amnesia Fortnight tedy není zdaleka pro všechny, ale pokud vás zajímají originální nápady tvůrců z Double Fine, nebo jen chcete vidět jak takový prototyp vlastně vzniká, je Amnesia Fortnight 2014 akce přesně pro vás.

Double Fine si v rámci Amnesia Fortnight testují nové herní nápady, podporují kreativitu svých vývojářů a v neposlední řadě také zkouší vedoucí schopnosti lidí, kteří by se mohli stát šéfy vývoje další velké hry. Celou akci budou natáčet lidé z 2 Player Productions, tudíž nebude nouze o každodenní videa a živé přenosy přímo z vývoje.

Amnesia Fortnight 2014 má na webu Humble Bundle vlastní záložku, kde můžete přispět libovolnou částkou, za kterou dostanete nejen aktuální prototypy a prototypy z roku 2012, ale ještě můžete hlasovat o tom, které prototypy vlastně letos vzniknou. Jednotlivé návrhy si ostatně můžete prohlédnout na záběrech následujícího videa.

...

Když vás nějaký prototyp zaujme, můžete se na stránce Humble Bundle podívat na delší prezentaci, přispět a hlasovat. Samozřejmě se můžete rozhodnout kolik procent z vašeho příspěvku půjde vývojářům, kolik na charitu a kolik Humblu na provozování webu a těchto akcí. Twist letošní Amnesia Fortnight má být v hostovi, kterým je Pendleton Ward - jde o tvůrce Adventure Time, který povede jeden tým a sám nabízí několik návrhů na prototypy.

Na projekt můžete přispět jakoukoliv částku a dostanete prototypy od Double Fine - letošní i z roku 2012. Když přispějete víc jak 7,5 dolaru, tak dostanete i prototyp od Warda a za 35 dolarů dostanete všechno na Blu-ray v pěkné sběratelské edici. Double Fine vám nabízí na výběr skoro třicet prototypů, ze kterých ale vzniknou pouze čtyři. A kdo ví, třeba jednou z některého prototypu vznikne i plnohodnotná hra.

A když už jsme u Double Fine a Humble Bundle, musíme zmínit, že v Humble Weekly běží Double Fine bundle. Za libovolnou cenu získáte Stacking, Costume Quest a Psyhonauts, za 6+ dolarů ještě Brütal Legend a za 16,7+ i Spacebase DF-9. Samozřejmostí jsou i soundtracky. Neznáte Spacebase DF-9? Právě to je jeden z prototypů z Amnesia Fortnight 2012, ze kterého teď vzniká plnohodnotná hra, kterou si můžete za 23 euro pořídit v Early Access na Steamu.

Za pár kaček můžete získat podstatnou část portfolia Double Fine a navíc ještě i pár prototypů, jejichž vývoj můžete sledovat. A třeba tím vším i přispět na charitu. Akce běží na Humblu teprve pár hodin, zatím se prodaly věci za necelých padesát tisíc dolarů, ale týden je dlouhá doba a částka se určitě vyšplhá mnohem výš. Humble Weekly bundle je na tom líp, ten už překonal hranici 100 tisíc dolarů.

Nejnovější články